Ny back klar för Mora IK

15 maj 2019 13:00
Lagbygget

Vi kan idag meddela att klubben skrivet kontrakt med den 22-åriga backen Kristoffer Gunnarsson som närmast ansluter från Frölunda.


Kristoffer är född och uppvuxen i Borås men har tillhört Frölundas organisation under hela juniortiden. Under de två senaste säsongerna har han noterats för 87 SHL-matcher i just Frölunda men också ett antal matcher i Linköping dit han var utlånad förra säsongen.

-Vi är jättenöjda över att ha fått Kristoffers signatur. Vi ser det här som en riktigt bra förstärkning. Det är en stor och fysisk defensivt inriktad back som spelar väldigt stabilt och säkert, säger Peter Hermodsson om sitt nyförvärv.

-Mora är en klubb som har ambitionen att alltid sträva uppåt och man vill slåss om en SHL-plats. Jag har pratat med flera spelare som varit i klubben innan som säger att det är en jättebra klubb att utvecklas i. Jag känner mig jätteglad att representera Mora nästa säsong. Det kändes rätt redan från början när det kom på tal. Det ska verkligen bli skoj och ärofyllt, säger Kristoffer om sitt val att välja Mora.

Kontraktet gäller över säsongen 2020/2021.