Vuorinen inför Timrå borta: - Vi måste spela som ett lag

21 november 2019 15:44
HockeyAllsvenskan

Med sju raka förluster i bagaget väntar en tuff utmaning för A-laget som under fredagen ska möta Timrå på bortaplan.


Nej det blev dessvärre inget trendbrott i gårdagens möte med AIK på Hovet. Hemmalaget vann med 3-1 och kunde därmed spräcka sin förlusttrend medan Moras fortsatte.

-Vi hann ju bara gör två träningar med laget innan gårdagens match. Jag tycker ändå att vi fick en bra start men började ta alldeles för många utvisningar under matchens gång. Överlag spelade vi stundtals ganska bra, men när vi inte får något resultat blir vi också frustrerade och tappade tålamodet i spelet, tycker assisterande tränare Kasper Vuorinen.

Laget hade under torsdagen en lättare träning där man mestadels fokuserade på offensiven. -Vi gick igenom hur vi ska agera när vi vinner puck. Det gäller att hitta en bra balans mellan när vi ska spela på säkerhet och när vi ska gå framåt, berättar Kasper som fortsätter att berätta om sina tankar inför morgondagens möte med Timrå.

-För just oss är alla lag nya och vi har förstås börjat fokusera på morgondagen. Vi har bland annat sett en del på Timrås matcher och imorgon kommer vi eventuellt ha lite videogenomgång med killarna. Jag tror spelarna känner till motståndet bättre än oss tränare nu men vi har en ganska bra bild hur de spelar. Hur som helst så handlar det mesta om att fokusera på oss själva och att komma upp i en nivå så vi kan börja vinna matcher, oavsett vilket lag vi möter.

-Vi måste spela som ett lag och vara mer respektlösa. Tålamod är också en viktig sak. Vi kan inte göra mål i varje byte. Skulle de göra första målet och kanske även det andra så måste vi ändå tro på det vi gör. Det är lätt att man börjar spela lite för mycket individuellt när det har gått tungt resultatmässigt ett tag men det är verkligen jätteviktigt att vi spelar tillsammans, avslutar Kasper.

Hur laget formeras bestäms först efter morgondagens träning.