Förlust i målrik tillställning mot Timrå
Publicerad: 2022-08-25
Försäsong
Laget fick en jobbig kväll i Sundsvall och SCA-cupens andra match när man föll med 8-4 mot Timrå.

Mora fick en ganska brant uppförsbacke på den här matchen när Timrå kunde gå fram till en 2-0 ledning innan klockan hade tickat upp till fem minuters spel. Detta var resultatet av lite för stillastående spel samt troligen lite för mycket respekt för sina motståndare. Mora lyfte dock upp spelet rejält efter att Kevin Hancock reducerade till 2-1 efter en två mot en situation. Och man skulle också få in en kvittering när Anton Heikkinen från den vänstra tekningscirkeln drog till med ett dragskott som letade sig in. Målrikt så här långt och publiken skulle få se ytterligare ett mål innan signalen för paus ljöd. Dessvärre var det Timrå som gjorde det när blott 29 sekunder återstod av perioden.

Mora fick i inledningen av den andra perioden ett powerplay och hade en puck över mållinjen. Domarna valde dock att döma bort målet. Istället kunde Timrå strax efteråt utöka till 4-2. Här tappade tyvärr Mora spelet och bjöd på stora ytor i egen zon. Det var inte Timrå sena att utnyttja och genom ytterligare tre mål hade man skaffat sig en 7-2 ledning.

I den tredje perioden blev det lite bättre spelmässigt. Perioden som sådan slutade 2-1 till Mora sedan Daniel Ljunggren Axel Sundberg avslutat målskyttet.