Miraklet i Umeå - Mora vände och vann
Publicerad: 2020-12-14
Mora hamnade tidigt i ett tremålsunderläge i bortamatchen mot Björklöven. Men dalalaget kunde ändå åka hem med en trepoängare i bagaget efter en jättevändning fram till seger med 8-4. Sex av målen gjordes i numerärt överläge!

-Jag är glad för killarnas skull. Vi har haft ett tufft schema, haft en del motgångar, men fortsatt jobba på. Det var viktigt att få vinna, säger Moratränaren Johan Hedberg till Cmore efter matchen.

Mora fick en riktig mardrömsstart på bortamatchen mot Björklöven och blev helt överkört i inledningen.

Moratränaren Johan Hedberg tvingades ta en nödvändig time out redan efter 8,12 för att samla trupperna. Då hade nämligen Umeålaget skaffat sig en tremålsledning.

Det tog bara 30 sekunder för hemmalaget att ta ledningen genom Justin Crandall som trots uppvaktning från Moraförsvaret kunde styra in 1-0 framför Olof Lindbom i Morakassen.

Mora hängde inte alls med i svängarna till att börja med och hade svårt att freda sig mot ett starkt Björklöven som satte upp högsta fart.

Efter 6.09 kom 2-0 genom Tyler Vesel som fick se pucken ta en konstig väg in i mål via Morabacken Isak Heens klubba.

Mora försökte få fart på spel och tanke och efter drygt åtta minuters spel hade laget sin första riktiga chans, då Alexander Hilmersson höll sig framme.

Men istället kom 3-0 genom Alexander Viklund efter 8.12. Björklövenspelaren blev lämnad ensam och kunde enkelt styra in pucken.

Timeouten i samband med målet fick i alla fall den effekten att Mora förbättrade spel en aning.

När sedan Mora fick chansen att spela i numerärt överläge kunde Oskar Stål Lyrenäs ta pucken och göra en slalomåkning genom ett stillastående hemmaförsvar och få till den viktiga reduceringen till 1-3. Då hade 10.05 spelats.

I periodens slutsekunder hade också Ludvig Larsson en bra chans till ytterligare en reducering, då Mora höll sig framme med en man mindre på banan.

Mora har gjort flera dåliga andraperioder den senaste tiden. Men inte den här gången.

Med en ruggig effektivitet och en storspelande Olof Lindbom i kassen, kunde dalalaget vinna den andra perioden med hela 4-0.

Jodå, ni läste helt rätt!

3.08: 3-2 Ludvig Larsson slår in egen retur i spel fyra mot fyra. 4.20: 3-3 Måns Carlsson styr in pucken efter en fin passning från Daniel Ljunggren. Målet i spel fem mot fyra. 15.37: 3-4 Johan Persson gör sitt tolfte mål för säsongen i samarbete med passningsgeniet Daniel Ljunggren. 19.54: 3-5: Oskar Stål Lyrenäs gör sitt andra mål för kvällen på en retur. I numerärt överläge.

Detta efter att hemmalagets Alex Hutchings fått matchstraff efter en ful spearing mellan benen på Morabacken Isak Pantzare när 19.42 hade spelats.

Mora lyckades göra ett till mål på den utvisningen när Oskar Stål Lyrenäs gjorde sitt tredje mål för kvällen fram till 6-3. Då hade 3.32 spelats av perioden.

Gästerna gjorde även 7-3 när Björklöven hade en spelare på botbänken. Johan Persson gjorde sitt 13:e mål för säsongen. Åter igen fint framspelad av Daniel Ljunggren.

Och matchen fortsatte i samma stil.

När Björbograbben Olle Liss blev utvisad för en ful crosschecking i ryggen på en Moraspelare, då gjorde Oscar Eklind 8-3. Mora sjätte mål i power play den här kvällen. Det ni!

-Det var kul för Oskar Stål Lyrenäs att få göra tre mål på sin gamla hemmaplan. Jag är också glad för Olof Lindboms match i kassen. Han gav oss en chans att vinna trots den tuffa inledningen på matchen, säger Johan Hedberg.

Hemmalaget avslutade målgörandet med ett tröstmål. Också det i numerärt överläge.

Noterbart är att det här var Moras 14 bortamatch den här säsongen. Även nästa match spelas borta, mot Västervik på lördag. Mora har bara spelat sex hemmamatcher så här långt..-