Mora avslutade SCA-cupen med seger mot MODO
Publicerad: 2017-09-02

Mora stod för sina bästa insats i SCA-cupen när man besegrade MODO med 3-1.

Det var ett betydligt piggare Mora som äntrade isen under lördagseftermiddagen jämfört med gårdagen. Efter att båda lagen i inledningen känt på varandra tog Mora över spelet mer och mer och skapade stundtals ganska bra tryck i anfallszonen. Mycket tack vare en snabbare skridskoåkning än vad man haft innan. Någon utdelning fick man tyvärr inte utan istället var det MODO som gjorde matchens första mål när man tog tillvara på en försvarsmiss vilket gav två fria MODO-spelare framför Mattias Pettersson som inte kunde göra mycket åt den situationen. Mora kom dock tillbaka och kunde några minuter senare kvittera när Matias Lassen skickade in en puck mot mål från blålinjen, där framför fick John Persson klubbspetsen på pucken som styrdes in i mål. Målet gav också mer energi till laget som några gånger också var nära på att kunna ta ledningen innan signalen ljöd efter 20 minuters spel.

Den andra perioden var Moras helt och hållet. Man satte från första början tonen och fick genom en stark skridskoåkning fast MODO i egen zon under långa anfall. Just en sådan situation ledde också fram till matchens första utvisning efter 3:31. Man behövde bara  13 sekunder på sig att förvalta det läget till ett ledningsmål. Efter ett backskott av Viktor Amnér kunde till sista Andrew Rowe fånga upp pucken i röran framför mål och skicka in 2-1 för Mora. Strax efteråt drabbades matchen av ett ganska långt avbrott när en plexiglasskiva gick sönder. Det hindrade dock inte Mora att fortsätta trumma på när väl spelet återupptogs. Gång på gång tvingade man MODOs backar till misstag och man fick ett flertal heta målchanser. Bland annat hade Kristian Jakobsson ett friläge mot sina gamla lagkamrater men avslutet gick rakt på målvaktens benskydd. Trots bra spel och en hel del chanser blev det inga fler mål.

Mora var det bättre laget även i den tredje perioden även om man var lite mer försvarsinriktade än innan. När man väl kom in i anfallszonen fick man dock ofta till ganska långa anfall och man var absolut inte ofarliga. Man fick till slut också utdelning efter 14 minuters spel när Matt Bailey hittade en fristående Emil Bejmo framför mål som klippte till direkt. Härefter kontrollerade Mora matchen på ett bra sätt och MODO var aldrig  riktigt nära att hota under de avslutande minuterna trots att man också plockade ut målvakten för att satsa på en extra utespelare.