Mora IK klara för semifinal!
Publicerad: 2023-03-28
Mora IK
Mora IK är klara för semifinal efter att Måns Carlsson avgjort med ett drömmål nästan 15 minuter in på förlängningen!

Mora var det bättre laget under de första 20 minuterna och hade redan i öppningsminuten ett kalasläge att ta ledningen. Johannesen sköt ett skott som målvakten släppte retur på men Ljunggren fick tyvärr inte till avslutade som hamnade i burgaveln istället för i målet. Mora skapade flera möjligheter och fick till slut utdelning när Noah Steen skickade in 1-0 för Mora efter 12:53 med ett avslut bakom förlängda mållinjen som gick via målvaktens benskydd och in i mål. Även om bortalaget var det bättre laget så var Södertälje knappast ofarliga. Bland annat hade man ett fritt skottläge mitt i slottet som Kari Piiroinen fick göra en vass räddning på.

Mora såg ut att ha bra koll på spelet i inledningen av den andra perioden men en slumppuck från hemmalaget skulle förändra matchbilden. Pucken studsade fram och tillbaka, i stolpen och till sist in i målet. Strax efteråt lyckades hemmalaget också med en styrning fram till 2-1 och hemmalaget hade vänt på matchen. Mora fick i slutet av perioden ett powerplay och med bara 29 sekunder kvar kvitterade Axel Sundberg när han först träffade en back för att sedan ta sin egen retur.

Den tredje perioden blev betydligt mer tät och jämn och det skapades knappast några heta chanser alls. Perioden avslutades dock med att Mora på ett slarvigt sätt fick en utvisning när man hade för många spelare på isen. Mora höll dock ut de 42 sekunderna som återstod av perioden och matchen gick till förlängning.

Väl där städade Mora av den tid av utvisningen som återstod på ett bra sätt och matchen gick in i en väldigt försiktig fas från båda lagen som inte ville bjuda på några onödiga chanser. Det skulle dock, precis som det brukar, bli ett misstag som ledde fram till avgörandet. Mora snodde pucken när Södertälje hade ett anfall och Måns Carlsson åkte sig fri med målvakten. Med en läcker ”Foppadragning” skickade han pucken i mål efter 14:52 vilket betyder att Mora är klara för semifinal!