Bäcke & Timerdal - välkommen i klubben!

27 november 2020 10:30
Mora IK

I tider som dessa är det extra kul när nya företag väljer att gå in som samarbetspartners till Mora IK. Vi säger välkommen till Bäcke & Timerdal, ett Stockholmsbaserat företag med rötter och hjärta i Mora.


Efter att ha arbetat närmre 10 år tillsammans med förmögenhetsrådgivning valde Johan Bäcke och Vilgot Timerdal att starta Bäcke & Timerdal – Finansiell Planering.

Efter att ha sett båda sidor av myntet var affärsidén given – att erbjuda professionell förmögenhetsrådgivning med ett helhetsperspektiv utan provisioner eller egna produkter med stort engagemang och hög personlig service. Riktigt rådgivning helt enkelt!

-Riktig rådgivning är enligt oss på Bäcke & Timerdal rådgivning utan tredjepartsersättningar, det vill säga provisioner från exempelvis fondbolag, utan egna finansiella produkter samt utan incitament att välja vissa värdepapper framför andra.

Mora IK är inte direkt i en position där klubben behöver fundera på var vi ska placera pengar, men ett samarbete med Bäcke & Timmerdal som sponsor -det passar bättre!

-Jag har själv spelat ishockey i Mora och har så många härliga minnen från den tiden. Därför känns det både självklart och väldigt bra att kunna gå in och stötta klubben nu i dessa tuffa tider, säger Johan Bäcke

Vad exakt kan då Bäcke & Timmerdal erbjuda för tjänster?

-För oss är det viktigt att hjälpa till med helheten för våra klienter och familjer. Utöver investeringsrådgivning hjälper vi via specialister till med helheten för familjen, bland annat familjejuridik och familjejuridiska dokument samt skatterådgivning för både privatpersoner och företag. Något som vi hjälper många kunder med idag är exempelvis framtidsfullmakt och testamente, säger Vilgot Timerdal.

Det är bland annat av dessa anledningar som ledningen för Next Level Group valde att inleda ett samarbete med Bäcke & Timerdal. Next Level Group skräddarsyr strategier för sportpersonligheter. Bland deras klienter återfinns flera av Sveriges främsta idrottsprofiler. Bäcke & Timerdal valdes ut som samarbetspartner bland ett urval av Sveriges främsta kapitalförvaltare och finansiella rådgivare.

Vi hälsar Bäcke & Timerdal välkomna som sponsor. -Detta är vårt sätt att visa tacksamhet för allt klubben bidragit med både för innevånarna samt Mora som stad.