Tre viktiga poäng efter seger mot Västervik
Publicerad: 2019-11-29
HockeyAllsvenskan
Mora besegrade Västervik hemma i Jalas Arena under fredagskvällen med 3-1 efter att ha avgjort matchen i den tredje perioden.

Det var dock ingen vidare hockeyunderhållning som åskådarna i Jalas Arena bjöds på under matchens första 20 minuter. Spelet glänste till då och då men överlag var det en hel del slarv från båda lagen. Mora var det lag som var mest konstruktivt framåt och fick också en rättvis 1-0 ledning att gå på efter att Adam Masuhr hittat rätt redan efter drygt två minuters spel. Det blev också det enda hemmamålet i den första perioden även om man hade några halvchanser att göra ytterligare mål. Inte heller gästerna skapade speciellt mycket men efter passivt spel från hemmaspelare i slutet av perioden kunde man kvittera till 1-1 efter 19:21.

Den andra perioden blev en ganska händelselös historia där vi fick se ett hemmalag som var trubbiga och slarviga framåt mot ett Västervik som till största delen satsade allt på defensiven och göra allt för att få ner hemmalagets tempo. Det lyckades man också med till stora delar och när Mora väl fick chanser fanns varken skärpan i avsluten eller passningarna.

Den tredje perioden blev betydligt bättre från hemmalaget som med hjälp av två powerplay lyckades få till ett bra tryck mot hemmamålet. Brant Harris var ytterst nära att bli målskytt i det första läget men pucken tog oturligt nog i stolpen. I det andra läget fick man sedan utdelning när Johan Persson skickade in 2-1 för Mora. Gästerna släppte härefter något på sitt defensiva tänk och satsade framåt. Mora försvarade sig dock bra och när Västervik satsade allt framåt med utplockad målvakt skickade Daniel Ljunggren in avgörande 3-1 för Mora som därmed tog tre viktiga poäng.