Uddlöst när Mora föll borta mot Karlskrona
Publicerad: 2019-10-30
HockeyAllsvenskan
Moras tunga period fortsätter och under onsdagen kom ytterligare en förlust efter 2-4 borta mot Karlskrona.

Den första perioden nådde aldrig speciellt höga höjder när det gäller hockeyunderhållning. Båda lagen kändes ganska sega och det bjöds på en hel del slarv. Mora åkte tidigt i matchen på en utvisning vilken man klarade men släppte ändå in ett mål strax efteråt. Det brukar sägas att en olycka sällan kommer ensam. Det stämde också den här kvällen för bara dryga minuten efter 1-0 kom också 2-0 på ett skott som kanske inte såg helt otagbart ut. Bortalaget var i detta läge i rejäl gungning och det var också flera gånger om nära ytterligare mål, men man lyckades hålla ut. Framåt då? Man hade lite mera puckinnehav mot slutet av perioden men var väldigt trubbiga i offensiv zon vilket också skottstatistiken visar. Blott fyra skott på mål lyckades man få till under matchens första 20 minuter.

Mora fick sedan en mardrömstart på den andra perioden. Två täta utvisningar innebar fem mot tre spel för hemmalaget. Man klarade ut den första utvisningen men i spel fyra mot fem gick man bort sig och 3-0 var ett faktum. Mora fick dock snabbt kontakt igen när man fick spela fem mot fyra lite senare. En riktigt fin passning från Daniel Ljunggren friställde Johan Persson vid den bortre stolpen som bara hade att raka in pucken i öppet mål. Några fler fullträffar blev det inte från lagen i den andra perioden även om hemmalaget var nära några gånger.

Tyvärr förstörde man en hel del för sig själv i den tredje perioden när man skulle gå för en reducering. Man satte sig nämligen gång på gång i dåliga lägen. Bland annat genom att dra på sig tre onödiga utvisningar efter varandra och bara där försvann sex minuter. Det var dessutom inte bara tid som försvann. Karlskrona utnyttjade ett av sina numerära överlägen genom att göra 4-1. Offensivt fortsatte man att vara bleka och man skapade dessvärre inte mycket av värde under den sista perioden. Man fick trots detta ändå in ett tröstmål till 4-2 med fyra sekunder kvar att spela.