Mora tog tre rättvisa poäng mot AIK
Publicerad: 2022-10-05
Mora IK
Mora stod återigen för en spelmässigt bra insats och lyckades idag ta tre viktiga poäng hemma mot AIK efter att Carlsson, Sundberg och Persson gjort mål.

Den första perioden var spelmässigt nästan en kopia av de senaste hemmamatcherna. Mora kom nämligen ut med fart och energi och tryckte omgående tillbaka AIK. Precis som tidigare matcher skapade man också otroligt många målchanser utan att få in pucken i nät. Till slut kom dock en rättvis ledning när Måns Carlsson sköt ett skott, tog hand om sin egen retur, gick bakom mål och skickade in pucken ”köksvägen”. Skotten vann hemmalaget med hela 19-3.

Den andra perioden fortsatte sedan i samma stil. Mora fortsatte att föra spelet, skapade mängder med chanser men skärpan i avsluten hade mycket övrigt att önska. Till slut kom ändå 2-0 och då var det sannerligen inget fel på skärpan. Axel Sundberg avlossade ett rappt handledsskott från ena tekningscirkeln som satt högt upp i målvaktens plockhandskryss. AIK som knappt skapat någonting under de två första perioderna fick ändå en turlig reducering bara 24 sekunder från slutet när pucken lyftes in mot mål, tog på en Moraspelares rygg och rakt ner på en AIK-klubba.

Mora fick i den tredje perioden en riktigt bra start när man fick ett straffslag när Albin Grewe fri med målvakten blev nerriven efter 2:31. Straffen tog Johan Persson hand om och placerade pucken rakt upp i krysset med ett rappt skott. Glädjen blev dock kortvarig för bara minuter senare lyckades gästerna återigen komma närmare när ett backskott gick ribba in bakom en skymd Kari Piiroinen. Resterande del av perioden blev ett ställningskrig där AIK satsade allt framåt och Mora spelade lite mer på försvar. Man lyckades också hålla undan gästernas slutforcering och ta tre riktigt mycket värdefulla poäng!

Nästa match är på fredag när vi möter MODO Hockey i säsongens första bortamatch.