Mora föll i SCA-cupens sista match
Publicerad: 2021-09-11
Mora IK
Kanske var det den sena matchen mot Björklöven igår som satt i benen? Oavsett orsak så nådde man inte upp i samma kvalité som under gårdagen och föll med 4-2 mot MODO i en match som egentligen kunde slutat hur som helst.

MODO var det något hetare laget till en början och kunde också ta ledningen med 1-0 efter 8:49. Målet som sådant var rätt turligt där ett missriktat skott tog på en MODO spelare framför mål och ställde Matteus Ward i Moramålet. Mora behövde dock inte vänta länge på kvitteringen. Mindre än minuten senare hade nämligen Isac Andersson kvitterat till 1-1 efter att ha avslutat själv med ett bra skott i en två mot en situation.

I den andra perioden var det Mora som öppnade bäst men lyckades inte förvalta något av de lägen som man skapade i mål. Spelövertaget tvingade dock MODO att ta en timeout och med hjälp av en Morautvisning fick man plötsligt luft under vingarna när man fick spela spel fem mot fyra. Dessvärre lyckades man också utnyttja sitt numerära överläge genom att göra 2-1. Mora drabbades sedan av fler utvisningar och MODO fick möjligheten i spel fem mot tre men ett bra boxplayspel såg till att reda ut det hela.

I den tredje perioden kom till sist en rättvis kvittering till 2-2 när Daniel Ljunggren hittade bladet på Paul Bittner i spel fem mot fyra. Klockan stod då på 11:52. När matchen såg ut att vara på väg mot förlängning stod tyvärr Moraförsvaret för ett misstag vilket bjöd MODO på ett nytt ledningsmål med mindre än tre minuter kvar att spela. Med utplockad målvakt på slutet för att forcera in en ny kvittering kom dessvärre 2-4 i öppen målbur vilket också blev slutresultatet.

Nu återstår bara en träningsmatch och det är mot Borlänge nästa torsdag i Smidjegrav Arena.