Mora övertidssegrade hemma mot Karlskrona
Publicerad: 2019-12-06
HockeyAllsvenskan
Mora tog två viktiga poäng hemma mot Karlskrona. Stor matchhjälte blev Johan Persson som skickade in det avgörande målet 25 sekunder från slutet av förlängningen.

Den första perioden präglades av mycket kamp från båda lagen och kanske inte så värst mycket skönspel. Mora var det lag som stod för det mest konstruktiva i spelet medan gästerna backade hem en hel del och istället satsade på kontringar. Även chansmässigt var det hemmalaget som stod för det mesta och det kändes absolut inte orättvist när Johan Persson kunde skicka in 1-0 i powerplay efter en fin passning av Daniel Ljunggren. Tyvärr fick man dock inte behålla ledningen in i den första periodpausen. En mycket tveksam utvisning på Viktor Amnér för en tripping när gästernas spelare själv halkade rörde upp heta känslor i hemmalaget. Det gjorde att domarteamet också valde att visa ut Kristoffer Gunnarsson två minuter för en abuse of officials. Karlskrona fick därmed spela fem mot tre och trots ett bra boxplayspel från Mora kunde man inte hålla undan för ett 1-1 mål.

I inledningen av den andra perioden var det bortalaget som tog tag i taktpinnen och fick långa anfall mot ett hemmalaget som mestadels fick försvara sig. Detta fick Tomek Valtonen att ta timeout efter 7:55. Det hjälpte också för Mora lyfte upp spelet och efter 9:15 skickade Brendan Ranford in sitt första mål i Moratröjan. Det blev också det enda målet i mittenakten även om det knappast saknades lägen. Bland annat hade Mora ett skott som rullade på ribban.

Även den tredje perioden blev en jämn historia där Mora kämpade med näbbar och klor för att försvara sin ledning och där Karlskrona gjorde det samma men för att åstadkomma en kvittering. Mora som inte haft marginalerna med sig på länge hade det inte heller denna kväll. I ett tämligen ofarligt anfall hamnade pucken framför mål och via en Morabacksskridskor styrdes pucken stolpe-stolpe-in. Båda lagen hade därefter bud på flera mål men ingen lyckades sätta dit pucken.

Matchen gick till förlängning och där det byttes chanser mellan lagen fram till att Mora fick ett powerplay. Där kopierade man 1-0 målet när Daniel Ljunggren hittade Johan Persson med en sidledspassning och Mora kunde därmed avgöra matchen och ta två viktiga poäng.