Tomas Skogs återvänder till Mora IK

12 maj 2017 12:00

Klubben har idag gjort klart med en rutinerad hemvändare i form av den 33-åriga backen Tomas Skogs.


Tomas är som många av er säkert redan vet fostrad i Mora IK och var med i laget redan när man gick upp i dåvarande Elitserien 2004. Han representerade också klubben under de fyra säsonger som man spelade i högsta serien. 2008 åkte Mora IK som bekant ner i HockeyAllsvenskan, men för Tomas har SHL-äventyret fortsatt. Han har de nio senaste säsongerna representerat Timrå, Skellefteå, Örebro och Färjestad. Totalt har han spelat hela 641 SHL-matcher och har både ett SM-silver och ett SM-guld på sin meritlista. Det är med andra ord en riktigt rutinerad pjäs som nu tar plats i Moras lagbygge.

– Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger en nöjd sportansvarig Anders Sundby.

– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu, säger Tomas själv om sitt val att skriva på för Mora IK.

Kontraktet är skrivet på två år.