Hedberg: "Det såg nog värre ut än vad det är"

12 mars 2021 21:04
Mora IK

Inte nog med att Mora föll i förlängningen. Både Robin Johansson och Oskar Stål-Lyrenäs utgick från matchen. Framförallt situationen med den förstnämnda såg riktigt otäck ut.


På TV-bilderna ser det ut som Robin fastnar med skridskon i isen samtidigt som han vrider till benet. Han blev efter situationen liggandes på isen och fick ledas av.

Tränare Johan Hedberg berättar efter matchen att Robin fått ont i knät men att han redan i omklädningsrummet började känna sig mycket bättre. -Det såg nog betydligt värre ut än vad det var. Han började känna sig mycket bättre redan efter han kommit in i omklädningsrummet. Vi hoppas att han kan vara tillbaka snart.

Även Oskar Stål-Lyrenäs klev av i den tredje perioden efter att ha fått sparsamt med istid. Inte heller här ska det vara någon fara. -Här rör det sig om en irritation p.g.a. utrustningen så det blir ett arbete för materialare Håkan Bogg att få till, säger Johan och fortsätter. -Det här breaket som kommer nu, det kommer väldigt lägligt. Det finns en del spelare som dras med småskavanker och som behöver lite läkning. Vi får se hur vi ställer upp på söndag men klart är att Robin, Stål-Lyrenäs och L.Larsson kommer få vila.

Matchen då? Den förlorade Mora efter förlängning med 6-5 men trots detta fanns det en hel del ljusglimtar. -Jag tycker ändå vi krigade på och visar upp en bra moral. Matchen blir lite svår att spela för jag tycker den blir ganska sönderryckt. Vi försöker ändå vinna även om det nog finns någon mer nivå av desperation att plocka fram. Jag tycker spelare som exempelvis både Ljunggren och Persson såg riktigt pigga ut idag och det var roligt att se, säger Johan.

En som gjorde debut ikväll var den 19-åriga forwarden Tim Palmberg och Johan var nöjd med det han såg. -Jag tycker han gjorde det riktigt bra. Speciellt med tanke på att han inte spelat på väldigt länge. Han vågade hålla i pucken och skapa sig lägen. Han jobbade hårt matchen igenom, avslutar Johan.

Grundserien avslutas på söndag med match mot Björklöven kl. 15:00 i Smidjegrav Arena.