Mål av nyförvärvet Stransky - men ny bortaförlust

28 december 2018 21:31
SHL

Mora IK har det fortsatt tungt på bortaplan. Mot regerande svenska mästarna Växjö kom den nionde raka bortaförlusten. Smålänningarna har också vunnit säsongens tre möten på ett komfortabelt sätt.


Nyförvärvet, tjecken Matej Stransky, såg till att presentera sig rör Morasupportrarna redan i den första perioden. Med sitt fruktade skott såg han till att reducera till 1-2, när 14,09 hade spelats av inledningsperioden.

-Han är en riktig ”räv” ute på isen, och jag vet att han har ett bra skott. Han får gärna fortsätta på det viset, säger Adam Masuhr, som spelade med tjecken i KHL förra säsongen.

-Han har ett bra skott, är tung att möta och är en bra avslutare. En spelare vi behöver, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore. Annars var det mycket Växjö i den första perioden. De regerande svenska mästarna vann skotten komfortabelt med 20-3, och Isak Wallin, som gjorde sin första matchstart på mycket länge, fick en tuff uppgift.

Redan efter 4,10 tog hemmalaget ledningen med 1-0, när Brendan Shinnimin kunde få in pucken i nät, efter att Isak Wallin räddat. Knappa minuten senare åkte Andrew Rowe ut och på den utvisningen kunde Brendan Shinnimin göra 2-0.

Och efter att Mora reducerat tog det inte mer än knappa två minuter innan Pontus Netterberg skickade in 3-1.

-Underläget är inte så mycket att säga om, det är för dåligt från vår sida. Vi följde inte vår gameplan, säger Adam Masuhr till Cmore.

-Vi hade en dålig start vi var här senast och fick det igen. Vi måste kriga mer i situationerna, säger Mats Lusth till Cmore. Men Mora fick en tung start även på den andra perioden.

Ryan Johnston fick omgående sätta sig på ”botbänken” i fyra minuter, efter en olycklig hög klubba på hemmalagets Brendan Shinnimin.

På den efterföljande utvisningen kunde sedan nämnde Shinnimin göra sitt tredje mål för kvällen, det sjätte för säsongen, fram till 4-1 på en målvaktsretur från Isak Wallin.

Mora hade oerhört svårt att skapa farliga chanser och att få till långa anfall, utan fick mest ägna sig åt att vara i egen zon och försvara sig.

-Det var mycket utvisningar och inte mycket till spel i den andra perioden. Vi måste se till att få mycket mer puckar mot deras mål, säger Moraforwarden Mathias Bromé till Cmore.

Den tredje perioden blev matchens jämnaste.

Andrew Rowe gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han reducerade till 2-4 när 4.39 hade spelats.

-Vi fick 4-2 och fick bra energi av det målet. Men sedan kom 5-2... Är det något vi tar med oss från en här matchen är det ändå spelet i tredje perioden, säger Mats Lusth.