Karlskoga står för motståndet ikväll kl. 19:00
Publicerad: 2021-09-02
Försäsong
Med nästan exakt tre veckor kvar till seriepremiären har vi kommit fram till träningsmatch nummer tre. Denna gång mot ett av de tippade topplagen i HockeyAllsvenskan kommande säsong – BIK Karlskoga.

Mora har som bekant spelat två träningsmatcher under försäsongen. Båda har slutat med seger. 3-1 mot Kristianstad följdes upp med 5-4 mot Halmstad. Nu väntar dock ett på pappret tuffare motstånd i form av BIK Karlskoga som förra säsongen slutade på en andraplats i tabellen.

-Det här blir en bra värdemätare och ett kvitto vart vi står i processen inför seriepremiären den 24 september, konstaterar tränare Johan Hedberg.

Laget kom hem från träningslägret i Landskrona i söndags. Därefter fick man en ledig måndag innan man återigen tränat på för fullt tisdag och onsdag.

-Vi har haft fokus på forecheckingen, både i anfallszonen och mittzonen, berättar Johan och konstaterar att det måste bli bättre. -Vi har tendenser att vara ett intensivt lag i matcherna mot Kristianstad och Halmstad men det är inte i närheten av så mycket som vi vill. Vi måste ligga på mycket mer. Vi har jobbat en del med att få igång backarnas fötter så vi kan komma samlat över hela banan.

När två matcher har spelats så är det framförallt Bobby MacIntyre som sticker ut rent poängmässigt. Två mål och två assist har det blivit för den kanadensiska forwarden.

-Han har en väldigt bra fart under skridskorna, konstaterar Johan som också vill lyfta fram flera spelare. -Måns Carlsson har sett riktigt bra ut. Kalle Miketinac ser man att det finns väldigt mycket hockey i. Och så vill jag också ge ett plus till Isak Garfvé och Filip Lennström som gjort det bra så här långt.

Om vi tar en liten närmare titt på Karlskoga så har man spelat två träningsmatcher. Först vann man borta mot Mariestad med 4-0 innan man under tisdagen förlorade hemma mot HV71 på 4-3 efter förlängning. För Johan spelar dock inte motståndet någon större roll utan huvudsaken är att laget tar steg hela tiden.

  • Jag vill se att vårt spel sitter mer och mer. Jag vill se att vi är på tå och vill framåt. Och som jag sa tidigare. Vi ska ha en högre forechecking och vara betydligt mer samlade.

LIVE-SÄNDNING INFÖR MATCHEN Missa inte LIVE-sändningen inför matchen direkt från Karlskoga med intervjuer, reportage och analyser. Sändningen startar kl. 18:15.

> SE SÄNDNINGEN HÄR

SE MATCHEN Själva matchen kan du se på SportExpressen Play och på DT.se

Kenny Åström