Mora IK vann igen efter straffar och klättrar i serien!
Publicerad: 2018-10-13
SHL
Återigen en spännande match där två spelglada lag underhöll publiken och Mora IK kunde vinna till slut med 4-3, återigen efter straffar.

Första perioden startade i högt tempo där både Mora och Skellefteå åkte mycket skridskor. Gästerna fick först chansen att spela 5 mot 4 och Skellefteås notoriska poängmaskin Joakim Lindström kom helt fri mot mål men Moras Christian Engstrand gjorde en kanonräddning. Mora tog över matchen och skapade flera heta målchanser bl.a.ett friläge men utan resultat. Till slut fick hemmalaget utdelning och Moras Matt Bailey slog in en retur från nära håll till 1-0.

Andra perioden började med en stor Skellefteå press, var mest i hemmalagets zon. Mora tog en tidig timeout för att kunna ”starta” om andra perioden. Hjälpte föga och gästerna kunde strax därefter kvittera till 1-1 och fick ännu mer energi. Först efter halva matchen fick Mora ordning på spelet och var alltmer i anfallszon. Stundtals skapade hemmalaget långa anfall, fint passningsspel och hade Mora skapade riktigt heta målchanser bl.a. ett friläge. I slutet av perioden kom dock gästerna tillbaka och kunde lite turligt ta ledningen med 1-2.

I början av tredje perioden fick Mora spela 3 mot 5 men gjorde ett fantastiskt försvarsarbete och det blev resultatlöst. Hemmalaget fick energi av att klara av utvisningarna och hela laget lyfte sig. Mora skapade nu alltmer chanser, hade friläge och flera bra målchanser. Till slut fick Mora utdelning efter ett snärtigt skott av Michael Haga till 2-2. Mora fortsatte spela bra perioden ut men resultatet stod sig perioden ut.

I förlängningen hade bägge lagen giftiga anfall och heta målchanser utan resultat.

Straffläggningen blev mycket dramatisk där bägge lagen hade chansen att avgöra matchen men till slut blev matchhjälten för kvällen Moras Spencer Abbott och Mora vann därmed med 3-2 i en mycket spännande match.

Nästa hemmamatch är på lördag 20 oktober i Jalas Arena kl. 18,00 mot regerande svenska mästarna Växjö Lakers. Mycket välkomna!