En poäng borta mot Tingsryd
Publicerad: 2020-02-19
Mora IK
Mora hade det mesta av spelet och chanserna men fick nöja sig med en poäng i bortamötet med Tingsryd sedan hemmalaget lyckats avgöra i förlängningen.

Den första perioden var verkligen händelserik och publiken bjöds på både mål, chanser och inte minst utvisningar. Mora fick en bra start på den här matchen när Brendan Ranford kunde göra 1-0 redan efter 4:23. Det följdes sedan av en period där domarna hittade Morautvisningar på löpande band. Bland annat fick Filip Lennström lämna isen efter ett matchstraff. Ja Mora åkte på hela 31 utvisningsminuter jämfört med Tingsryds 2 minuter. Tyvärr blev laget också hårt straffade för utvisningarna när Tingsryd både kunde göra 1-1 i spel fem mot fyra och 2-1 i spel fem mot tre. En tung uppförsbacke för bortalaget som ändå reste sig och kom tillbaka omgående. Kvitteringen till 2-2 kom nämligen bara dryga halvminuten efter hemmalagets ledningsmål. Brant Harris var målskytten när han på högerkanten avlossade ett handledsskott som letade sig in i målet.

Den andra perioden blev sedan litet lugnare rent känslomässigt även om domarna fortsatte att ta utvisningar. Mora fick tre chanser i spel fem mot fyra i mittenakten utan att få utdelning trots att man spelmässigt gjorde det ganska bra under de två första. Närmast mål var Johan Persson som tyvärr inte fick riktig träff på pucken efter ett sidledspass framför målet. Det tredje försöket var sedan inte lika bra och man drog där istället på sig en onödig utvisning i offensiv zon. Det var nära att man blev straffade när en hemmaspelare bara sekunder från slutet helt fri framför mål fick ett jätteläge. Isak Wallin klev dock fram och gjorde en bra räddning.

Den tredje perioden blev sedan en svängig historia där lagen turades om att anfalla. Dock hade både Tingsryd och Mora vissa svårigheter att komma in framför mål då puckarna ofta fastnade i högen av spelare. Mora var sett till den tredje perioden det bättre laget och framförallt kedjan med Ranford – Harris – Gazley skapade gång på gång oreda i hemmalagets zon. Mora fick också en jättemöjlighet att avgöra matchen när man fick ett powerplay med två minuter kvar. Men trots ett enormt tryck lyckades man inte avgöra.

Istället gick matchen till förlängning och väl där fick Tingsryd chansen i powerplay sedan Mora slarvat i egen zon. Dessvärre lyckades man också avgöra tillställningen i detta läge och vi får därmed en poäng med oss hem till Dalarna.