Mora vann mycket rättvist med 4-1
Publicerad: 2019-01-17
SHL
Moras tog 3 viktiga poäng mot gästande Rögle i en underhållande match. Hemmalaget gör en av sina bättre hemmamatcher, hela laget spelade riktigt bra och vann mycket rättvist.

Första perioden startade med ett piggt hemmalag som omgående skapade lite halvchanser. Mora kunde rättvist ta ledningen med 1-0 av Matej Stransky som styrde in ett backskott av Jonathan Carlsson och pucken gick in bakom en skymd målvakt. Mora trummade på och kunde också göra 2-0 av Mathias Bromé som pangade in skottet helt fri i slottet efter fint passningsspel av Michael Haga. Rögle steppade upp och skapade flera farliga lägen som Moras duktiga målvakt tvingade rädda men kunde inte rädda reduceringen till 2-1 efter försvarsslarv av hemmalaget.

Andra perioden var Moras för hela slanten och det var långa stunder en ren uppvisning av ett mycket bra hemmalag. Gästerna hängde inte alls med, var steget efter och drog på sig flera utvisningar. Hemmalaget spelade fantastiskt bra, sköt massor av giftiga skott och till slut fick också Mora hål på Rögle till 3-1 av Andrew Rowe från nära håll. Moras självförtroende och energi var på topp och laget gjorde en av de bästa perioderna i SHL den här säsongen, fullständigt överlägsna! Moras Michael Keränen hade dessutom ett friläge, lurade målvakten åt fel håll men sköt i stolpen.

Tredje perioden innehöll mycket kamp. Gästerna från Ängelholm satsade stenhårt i jakten på reducering men Mora spelade klokt och höll Rögle på utsidan. Gästerna försökte verkligen och när det var hela 5,19 kvar av matchen plockade Rögle ut sin målvakt mot en extra utespelare men utan resultat. Istället kunde Mora John Persson påpassligt snappa upp en passning och slå in slutresultatet 4-1 i öppen bur. En mycket gedigen laginsats av Mora som var det bättre laget för kvällen och visade hög klass. Lovar gott för framtiden.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är torsdag 24 januari kl. 19 mot gästande Timrå. Mycket välkomna!