Klart med ny junioransvarig i Mora IK

17 maj 2016 14:20

Mora IK stärker upp juniorsidan inför kommande säsong. Idag blev det klart att den förra Moraspelaren Johan Rosén blir ny junioransvarig i klubben.


Johan har sedan han avslutade spelarkarriären i början av 2000-talet varit tränare för Leksands J18-lag samt även assisterande tränare för A-laget under två säsonger i SHL, samt en säsong i HockeyAllsvenskan. Föregående säsong avslutade han som assisterande tränare i Västerås. I Mora kommer han att bli ny junioransvarig men också ny huvudtränare i J18, samtidigt som han kommer att ha en halvtidtjänst på Mora gymnasium.

- Vi är mycket glada över att Johan har valt att arbeta i Mora IK. Han kommer att ha en stor roll både när det gäller platsen i sportgruppen samt som junioransvarig. En av våra viktigaste prioriteringar är att öka både antalet och kvalitén på spelarna vi utvecklar internt. För att ta nästa steg i vår utveckling för juniorprogrammet så vill vi att våra talanger lär sig rätt mentalitet och hanterar konkurrensen för att kunna bli professionella. Samtidigt vill vi maximera kompetensutvecklingen och Johan är perfekt lämpad för den här uppgiften. Han har varit på toppnivåer både när det gäller som spelare och som tränare och har erfarenhet av en mängd olika miljöer och situationer och det kommer att vara värdefullt, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

- Det känns skönt att vara tillbaka i Mora igen och det ska bli roligt att bita tag i juniorbiten här i Mora IK. Tjänsten innebär ju också en halvtid vid Mora gymnasium så det känns jättebra. Det kommer att bli en nystart på juniorverksamheten så jag tycker det känns jätteintressant, säger Johan själv.

Vi hälsar Johan varmt välkommen till Mora IK!

TV: INTERVJU MED JOHAN ROSÉN