Ny storseger för Mora mot Rögle
Publicerad: 2017-11-14
Mora tog tre mycket viktiga poäng i bortamötet mot tabelljumbon Rögle som besegrades nere i Ängelholm med hela 6-1. Segern grundlades genom en snabb 2-0 ledning och mål i både power- och boxplay.

Rögle och Mora två lag i stort poängbehov i kampen kring de nedersta strecken i tabellen. Jumbon Rögle med endast 11 inspelade poäng på de första 15 matcherna var så klart revanschsugna på Mora.

Senast lagen möttes var i den andra omgången då Mora slog tillbaka Rögle rejält i hemmapremiären i SHL och vann matchen med 5-1.

Hemmalaget var märkbart passiva i matchinledningen och gav Mora chansen att succesivt ta komandot även om den här matchen.

Lyckominuter förde upp Mora i en 2-0 ledning

Det riktiga trycket fick Mora till vid matchens första powerplay efter 12.51. Pucken hamnade till slut hos Brandon Gormley som klippte till ett hårt skott från backposition som via en styrning av John Persson resulterade i matchens första mål.

Mål i powerplay på bortaplan, en spelform där Mora så långt i SHL varit resultatlösa.

Två minuter senare var det dags igen. Ett riktigt konstnummer av Jacob Nilsson som via en passning från Andrew Rowe snyggt rundade Röglemålvakten och iskallt höll inne pucken och ur något dålig vinkel lyfte han in 2-0 målet för Mora.

Rögle fick dock chansen att komma in i matchen via ett powerplay reducerade man till 1-2 dryga minuten kvar av den första perioden.

Tidigt i den andra perioden hamnade Mora i ett numerärt underläge, spel tre mot fem i närmare en och en halv minut. Med Lagace och Fagerudd på utvisningsbänken gick Rögle för kvittering. Men Mora genom ett mycket starkt försvarsspel styrde ut Röglespelarna och höll undan.

Mål för Mora med en man mindre på isen

Energin i matchen efter den urladdningen vägde över nåt till Moras fördel. Under ett par minuters spel så höll Mora pucken i Rögles zon och pressade tillbaka hemmalaget rejält till publikens vilda busvislingar.

Efter 15 minuter av perioden åkte Robin Johansson på en utvisning 2+2 minuter för spel med hög klubba. Ett tungt läge för Mora i ett viktigt skede när matchen verkligen stod och vägde.

Men mitt i ett hårt tryck från Rögle studsade pucken via sargen ut i mittzon. Lagkapten Bejmo uppfattade situationen snabbt och lyckades komma fri på högerkanten och pricka in 1-3. Detta alltså i spel fyra mot fem.

Mora fyllda av fart, hemmalaget märkbart passiva i egen zon. Det utnyttjade Mora. Med endast 38 sekunder kvar av perioden ökade John Persson på Moras ledning till 4-1.

Delar av publiken reste sig och lämnade arenan

Inför den sista perioden valde Rögle att byta målvakt, ut med Justin Pogge och in med Emil Kruse.

Perioden var bara 1.30 gammal när Jacob Nilsson drev in i anfallszon och med ett snärtigt dragskott ökade han på till 5-1. Nilssons andra mål i matchen. Då reste sig delar av publiken och lämnade Lindab Arena.

Mora kunde sedan ganska enkelt spela av perioden och även utöka siffrorna. I powerplay med dryga fyra minuter kvar var det så dags för John Persson att fullborda sitt hattrick och göra sitt tredje mål i matchen. Perssons sjunde mål så här långt den här säsongen i SHL.

Under uppehållet valde Mora att plocka hem utlånade Oskar Svanlund från Västervik. I sin SHL debut inledde Svanlund som extraspelare men i den tredje perioden blev det speltid för den unge talangfulle debutanten.

Segern betydde att Mora stärkte sin 11:e plats i tabellen. 19 inspelade poäng på 17 matcher. Tre före Brynäs, fyra före Karlskrona och åtta poäng ner till Rögle.

Nu väntar två raka hemmamatcher för Mora. Först match mot just Karlskrona på torsdag och sedan Luleå som gästar Jalas Arena klockan 18.00 på lördag.