Mora tog andra raka segern
Publicerad: 2020-01-10
HockeyAllsvenskan
Mora har inlett det nya året på ett bra sätt. Under fredagskvällen tog man sin andra raka seger när AIK slogs tillbaka med 5-2.

Den första perioden började dock ganska trevande men när lagen väl känt på varandra under de första minuterna var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Man fick då också ganska omgående utdelning när Oskar Svanlund rättvist styrde in Adam Masuhrs skott från blålinjen fram till 1-0. Målet gav hemmalaget energi och när man lite senare fick spela i fem mot fyra var man flera gånger om nära att utöka ledningen. Det var man även när gästerna fick spela fem mot fyra sedan Mattias Nörstebö utvisats för en hög klubba efter dryga 15 minuters spel. Den hetaste chansen skapade nämligen Mora som fick ett två mot noll – läge i numerärt underläge men Niki Petti lyckades inte få pucken i nät efter Brant Harris fina passning. Perioden avslutades med en bastant hemmapress och en kavalkad av missade målchanser.

Mora fick dock utdelning lite retroaktivt istället när man startade den andra perioden på bästa sätt. Klockan han nämligen bara ticka upp till 43 sekunder innan Brandan Ranford påpassligt höll sig framme framför mål och skickade in 2-0. Härefter ändrade dock matchen karaktär något när det kändes som hemmalaget gick ner i tempo lite och bjöd därmed in gästerna spelmässigt i matchen igen. Det var därför inte helt ologiskt att AIK kunde reducera efter 7:09. Man hade också bud på mer när hemmalaget började slarva mer och mer. Detta fick tränarna att ta en timeout vilket också fick en effekt. Mora hittade tillbaka till sitt spel igen och fick också utdelning bara några minuter senare när Mattias Nörstebö fångade upp en förlupen puck i anfallszonen och skickade in 3-1.

Hemmalaget satte sedan full fart i den tredje perioden och fick också chansen i spel fem mot fyra. Det utnyttjade man på bästa sätt när Brendan Ranford skickade in 4-1 för Mora. Gästerna fick dock bara minuter senare kontakt igen när man reducerade till 4-2. AIK fick dock inte den nödvändiga energin för att jaga vidare ytterligare för bara halvminuten efter målet kunde Oscar Eklind göra 5-2 för Mora. Där och då avgjordes matchen. Resten av den tredje perioden spelades mestadels av där hemmalaget snarare var närmare 6-2 än att AIK skulle komma närmare.