J20 tog andra raka segern
Publicerad: 2022-01-08
J20
J20 följde upp gårdagens seger mot Växjö med en ny vinst i Ängelholm under lördagen där slutresultatet skrevs till 2-4.

Mora gjorde en bra förstaperiod i bortamötet med Rögle. Man fick också den start man ville ha när Jakub Altrichter satte 1-0 för Mora redan efter 3:17 när han blev mer eller mindre fri med målvakten. Man hade härefter flera chanser för ytterligare mål men det skulle trots allt vara likaläge efter 20 spelade minuter. I spel fem mot tre kunde nämligen hemmalaget kvittera till 1-1. Klockan stod då på 13:33.

Även Mora fick i inledningen av den andra perioden möjligheten att spela fem mot tre och efter ett konstant tryck hittade till slut Joel Nyman nätet och Mora hade därmed återtagit ledningen. Den andra perioden var spelmässigt ganska hafsig och sönderryckt av en hel del utvisningar. Liksom i den första perioden kom hemmalaget återigen tillbaka målmässigt innan paus när man utnyttjade ett powerplayläge genom att få in 2-2 efter en tilltrasslad situation.

I den tredje perioden inledde gästerna riktigt starkt vilket tvingade Rögle till en timeout redan efter några minuter. Det hjälpte föga och när klockan stod på 7 minuter skickade Filip Björkman in 3-2 från nära håll när laget hade powerplay. Rögle skapade förvisso en del möjlogheter under tredje perioden även om Mora kändes betydligt farligare när man kom i anfall. Hemmalaget chansade på slutet med utplockad målvakt men då fastställde Albin Svedin slutresultatet till 2-4 vilket innebär att man nu inlett J20 Topp 10 med två starka bortasegrar!

Nästa match för J20 är mot Djurgården hemma i Smidjegrav den 20 januari.