Jeremy Colliton - Vi måste vara desperata

27 september 2016 14:00

Mora har siktet på att bryta förlusttrenden och plocka med sig tre poäng under onsdagskvällen då man ställs mot Västerås på bortaplan.


Laget åkte tyvärr på sin tredje raka förlust i lördagens bortamatch mot Västervik. I en målrik tillställning kunde hemmalaget till sist avgå med segern med 7-5. Detta trots en drömstart för Moras del som ledde med 2-0 en bit in i första perioden.

-Det var nog en underhållande match att titta på förutom för våra fans, men det var mycket mål. Det mest frustrerande är ändå att vi hade en bra start, hade en bra offensiv men vi hanterade inte vårt momentum på ett bra sätt. Vi hade en 2-0 ledning och spelar man borta så är det exakt den starten man vill ha. Men vi klarade inte av att hålla ledningen perioden ut. Detaljerna utan puck var inte bra liksom spelet i egen zon och släpper man in sju mål kan man inte förvänta sig att vinna. Vi måste jobba på och fortsätta att lära oss av misstagen, konstaterar Moras tränare Jeremy Colliton.

Onsdag kväll är det dags för nästa match när Mora ställs mot Västerås på bortaplan. Detta är ett lag som gjort lite av en omstart efter förra säsongens ekonomiska problem men man har trots detta inte alls fått den start man velat. På de fyra inledande matcherna har man bara plockat en poäng så vi kan nog räkna med att det är två ganska desperata lag som möts imorgon.

- De kommer att vara desperata och det räknar jag med att vi ska vara också. Vi är inte alls där vi vill vara. Vi kan mycket bättre och har höga förväntningar på oss själva. Om vi kan spela med en hög fart, vara mer fysiska och förbättra spelet utan puck så kommer det att bli mycket enklare att vinna. Vi måste tillbaka till grunderna och gör vi det har vi en bra chans, säger Jeremy.

Hur Mora ställer upp i morgondagens match är inte riktigt bestämt ännu. Klart är dock att man får klara sig utan backen Nathan Deck ett längre tag då han återigen åkt på en hjärnskakning.

- Det är såklart en stor besvikelse. Det var en av våra bästa spelare under försäsongen men vi får ge honom tid och förhoppningsvis kommer han tillbaka. Samtidigt vet vi om hans skadehistoria så det finns kanske en risk att han inte gör det också. Han kommer att saknas men samtidigt har vi flera unga spelare som vill ha en större roll, som vill ha mer istid och nu har de chansen att visa det, avslutar Jeremy Colliton.

Matchen startar kl. 19:00 och sänds på C More Hockey samt på Cmore.se med start kl. 18:45.

**TV: SE HELA INTERVJUN MED JEREMY

**