Nu har klubben fått det statliga stödet
Publicerad: 2020-11-23
Mora IK
Det var en lättad och glad Peter Hermodsson som tog emot beskedet att det statliga stödet som tillfaller klubben uppgår till 2,9 miljoner kronor.

-Det är något mer än vad vi hade hoppats på även om det bara motsvarar 35% av intäkterna vi tappar. Nu känns det som lite av trycket lättar och om vår kampanj Mora For Life rullar på som planerat har vi en realistisk chans att nå ett nollresultat, säger en glad klubbdirektör.

Det har varit många veck i just den pannan den senaste tiden. Inte nog med att klubbens framtid varit hotad med matcher utan publik, inkomstbortfall och osäkerhet kring vad vi egentligen kan erbjuda våra företag och supporters, sedan drabbades i stort sett hela A-laget av Covid-smittan.

-Ja, det är ganska tufft läge för alla just nu. Därför kom beskedet om det statliga stödet lägligt. -Ja, det är härligt att vi nu fått det stöd vi hoppats på och till viss del också räknat men, även om vi inte vetat den exakta summan. Vi fick faktiskt lite mer än vi vågat skriva in i våra prognoser. Det innebär att klubben nu kan lägga in 700 000 kronor extra i Mora For Life-fonden, något som ser väldigt trevligt ut när man nu tittar på staplarna.

-Vi tycker det är viktigt att vi är helt transparenta med ekonomin. De som finns runt klubben och som hela tiden stöttar oss ska veta vad det stödet innebär för klubbens framtid. De pengar som kommit in från företagen, supportrar, Mora For Life-kampanjen och nu de statliga pengarna innebär att vi kan stryka det vi kallat för ”Worst Case Scenario”, att pengarna skulle vara slut vid årsskiftet, säger Peter och fortsätter:

-Lyckas vi klara av att fylla alla staplarna i Mora For Life så finns en möjlighet att vi till och med kan klara ett nollresultat. Vi hoppas ju att många av våra säsongskortsinnehavare efterskänker de missade matcherna till klubben. Skulle alla vilja ha kompensation skulle det kosta oss 2 miljoner kronor och då är vi tillbaka på ruta ett igen.

Läget är alltså inte lugnt, men det ser betydligt ljusare ut.

Kenny Åström