Förlust efter straffar i Södertälje
Publicerad: 2021-10-06
Mora IK
Mora hade ledningen med 1-0 och 2-1 i matchen men fick till slut se sig besegrade efter straffar med 3-2.

Mora gjorde en bra bortamatch under den första perioden där man satte en hög forechecking vilket gång på gång tvingade Södertälje till misstag i egen zon. Man fick också en perfekt start när Gustav Berglund efter mindre än tre minuters spel kunde göra 1-0 fint assisterad av Daniel Ljunggren. Detta blev också det enda målet under de första 20 minuterna även om det skapades flera chanser från båda lagen.

Bortalaget höll på att få en bra start på den andra perioden också när Kalle Miketinac hade en puck inne. Efter videogranskning valde domarna dock av okänd anledning att döma bort målet. Spelet var inte lika intensivt som i den första perioden men chansmässigt nådde man upp till samma nivå. Båda lagen skapade nämligen en hel del lägen men de båda målvakterna höll tätt.

En sen utvisning i slutsekunden på Kalle Miketinac gjorde att hemmalaget fick inleda den tredje perioden i spel fem mot fyra. Det tog bara 30 sekunder innan man utnyttjade det läget där en styrning framför mål innebar 1-1. Det tog dock bara 13 sekunder innan Mora återtagit ledningen. Lukas Wernblom hittade Johan Persson vid bortre stolpen som säkert satte 1-2. Och det var inte slut på mål där. Efter att Mora agerat något förvirrat i egen zon kom dessvärre 2-2 efter 5:42. Resterande del av perioden var det Mora som var det bättre laget men trots flera möjligheter lyckades man inte få någon utdelning.

Precis som i lördags gick matchen till förlängning och straffar men den här gången var det Södertälje som kunde dra det längsta strået.