Damlaget vann stort på bortaplan
Publicerad: 2022-03-14
Damlaget
Damlaget tog en komfortabel seger borta mot Nor i kvalet till DamEttan. Slutresultatet skrevs till 7-0 och nu har man satt sig i ett riktigt bra utgångsläge inför sista matchen på onsdag.

Målen gjordes av Tilde Sundnäs-Grillfors (2), Tillie Ytfeldt (2), Alva Ullbors, Josefine Berlin och Veronica Persson.

-Vi kommer ut bra i första perioden och tar tag i taktpinnen. Vi går ifrån till 3-0 men blir lite bekväma ju längre perioden går. Siffrorna kunde varit större om vi fortsatt med samma intensitet. I andra spelar vi bättre och vinner perioden med 1-0. Nor backar hem och det är mycket folk runt deras mål som gör det svårt att komma in där. I tredje gör vi vår bästa period där vi sätter hög och hård press på motståndarna. Vi får bra tryck och gör riktigt fina mål. På det stora hela en stabil match där segern kunde blivit större, summerar tränare Göran Tärnlund.

Segern innebär att man nu är på en andraplats, tre poäng före Örebro. Just Örebro står för motståndet i den sista matchen på onsdag hemma i Smidjegrav Arena. En seger där så har man säkrat en plats i DamEttan nästa säsong.