Mora tog komfortabel seger mot Östersund
Publicerad: 2022-09-03
Försäsong
Mora hade inga större problem att slå tillbaka Östersund hemma i Smidjegrav arena under lördagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4-1.

Mora var det bättre laget under den första perioden och fick också en relativt tidig ledning att gå på. Klockan stod på 4:10 när Albin Grewe skickade in 1-0. Hemmalaget ökade några minuter senare på till 2-0 när man spelade sex mot fem under en avvaktande utvisning. Pucken hamnade i detta läge hos Johan Persson framför mål som både fick en och två chanser innan han till slut fick pucken i mål. Gästerna hade inte jättemånga chanser under den första perioden. Det var egentligen bara när man fick spela fem mot tre i nästan två minuter som man skapade lägen. Här lyckades man också få in en reducering till 2-1.

Östersund hade förvisso den första chansen i den andra perioden när man i ett friläge träffade stolpen. Detta var dock en av få chanser för bortalaget för det var Mora för nästan hela slanten. Man skapade chans på chans genom en snabb skridskoåkning och bra passningar och fick en mängd långa anfall. Dock blev det ofta också en eller två passningar för mycket i stället för att gå på avslut. Ett mål blev det i mittenakten och det när Albin Grewe framför mål styrde in sitt andra mål för kvällen fram till 3-1.

Den tredje perioden blev sedan lite av en transportsträcka. Mora spelade av matchen på ett bra sätt och tillät inte gästerna att skapa speciellt mycket. Själva gjorde man ytterligare ett mål när Jonathan Myrenberg serverade Patrick Harper mer eller mindre öppet mål fram till 4-1. Det blev också slutresultatet.