Filip Björkman är klar för ytterligare två säsonger
Publicerad: 2022-03-15
Mora IK
Mora IK har säkrat upp den talangfulla forwarden Filip Björkman för de två kommande säsongerna. -Jag ville verkligen vara kvar i Mora IK som är min moderklubb så det känns jättebra att det är klart, säger Filip själv.

Filip har har under säsongens gång tagit steget från J20 till en mer eller mindre fast plats i A-laget. På de 29 matcherna i HockeyAllsvenskan står han noterad för tre poäng, men det är framförallt hans karakteristiska spelstil som varit till stor nytta för laget.

-Jag känner att jag utvecklats mycket den här säsongen och har haft hjälp av bra tränare i J20 och A-lag. Samtidigt så vet jag så klart att det finns mycket jag behöver jobba på också framöver för att bli ännu bättre, säger Filip.

-Filip har haft en jättefin utveckling under säsongen och att han dessutom har Mora IK som moderklubb känns speciellt. Det är en spelare med väldigt bra karaktär och som alltid ger allt för laget. Man vet vad man får av honom varje dag. Jag tror han kan bli en väldigt bra hockeyspelare, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2023/2024.

Kenny Åström