Utvisningar blev kostsamma för Mora
Publicerad: 2022-01-14
Klyscha eller inte. Men man vinner inga matcher i utvisningsbåset. BIK Karlskoga gjorde fyra mål i numerärt överläge och vann matchen till slut med 5-2 mot Mora IK.

-Deras fyra mål i numerärt överläge blev helt avgörande, säger Moratränaren Johan Hedberg till Cmore.

Det var två av Hockeyallsvenskans formstarkaste lag som drabbade samman i Nobelhallen på fredagskvällen. Hemmalget kom till spel utan några av sina mer framträdande spelare. Bland annat saknades skyttekungen Henrik Björklund.

Det var hemmalaget som startades starkast.

BIK Karlskoga tog ett grepp om händelserna på banan och kunde också ta ledningen i matchen genom backen Albert Lyckåsen, utlånad till Mora ifjol från Linköping, som hittade rätt med sitt skott när 7.15 hade spelats.

-Jag hade lite inside på var jag skulle skjuta, säger Albert Lyckåsen till Cmore efter den första perioden, och pekade på att han och Moramålvakten Matteus Ward är gamla lagkamrater i både Linköping och Mora.

Det tog dock bara 42 sekunder för Mora att kvittera.

Albin Grewe jobbade fram pucken och spelade vidare till Lukas Wernblom som skickade in sitt 12:e mål för säsongen fram till 1-1.

Sedan blev det dubbelt tungt för Mora.

Först blev Steven Seigo utvisad och på den utvisningen gjorde hemmalaget 2-1 genom William Westlund, som hittade rätt med ett skott från blå.

I samma veva som ledningsmålet kom åkte Mora ut på en ny utvisning då Emil Oksanen for med klubban för högt upp med sin klubba mot en motståndare.

Under utvisningen gjorde Aleksi Rekonen 3-1 för hemmalaget när 13.19 hade spelats av perioden.

Hemmalaget visade upp en riktig effektivitet.

-En ganska dålig period från vår sida. Det går för långsamt och vi vinner inga närkamper, sa Morakaptenen Daniel Ljunggren sammanbitet till Cmore efter den första perioden.

I den andra perioden kom Mora ut med ny fart under skridskorna och tog tag i spelet från start.

Nils Thomasson vaskade fram den första riktiga möjligheten till en reducering via en styrning från nära håll.

Men Mora kom ändå att få till en tidig reducering,

Efter 3,53, i numerärt överläge, kunde Johan Persson göra sitt 17:e mål för säsongen fram till 2-3. Detta efter snyggt förspel av Måns Carlsson och Daniel Ljunggren.

Mora var det starkaste laget under periodens första 10 minuter och var också det lag som hade periodens farligaste chanser.

Men något mer mål blev det inte i mellanperioden.

-Jag tycker att vi kör över Karlskoga i den andra perioden. Vi hade en hel annan intensitet. Karlskoga fick lite luft på våra utvisningar, säger Robin Johansson till Cmore i periodpausen.

Det var också Moraveteranen som blev utvisad dubbelt upp i mellanperioden. Framförallt såg den ena utvisningen tveksam ut.

-Jag fick ingen motivering av domaren heller, säger Robin Johansson.

I den tredje periodens inledning tog hemmalaget chansen att spela i numerärt överläge, då Alexander Leonardsson gjorde 4-2 efter 54 sekunders spel. Pucken gick in via Morabacken Steven Seigos skridsko och in.

-Det målet blev tungt för oss, säger Johan Hedberg

Mora jobbade sedan på och försökte att få till en reducering.

Men när Mora åkte på en dubbelutvisning efter 14.06 då rök chansen. Måns Carlsson åkte på en hakningsutvisning och sedan snackade Albin Grewe ut sig.

På utvisningen gjorde David Lindqvist 5-2. Ridå, Mora!

I slutminuterna tog Mora ut målvakten och chansade. Men närmare än en bortdömt mål kom man inte.

-Vi lyfte oss efter den första perioden och visade sedan upp en vilja att vinna, säger Johan Hedberg.

För Mora stundar nu ett dubbelmöte med topplaget Kristianstad – söndag och måndag.