Förlust hemma mot Tingsryd med 4-1
Publicerad: 2020-10-16
Laget kom inte riktigt upp i samma nivå som i de tidigare matcherna under säsongsinledningen och fick se sig besegrade med 4-1.

Det var Mora som förde spelet under inledningen av matchen. Men Tingsryd var också täta i sin defensiv vilket gjorde att det inte skapades så speciellt många heta chanser. Bäst möjlighet hade Måns Carlsson som fick ett jätteläge när han frispelades framför mål. Tyvärr kom han lite för nära målvakten för att kunna få på något riktigt bra avslut. Även Wilson Johansson hade en bra möjlighet när han fångade upp en retur framför mål, men även den här gången lyckades målvakten rädda. En utvisning fick vi se under matchens första 20 minuter och det var Mora som åkte på den. Efterföljande boxplayspel klarade man dock utan några som helst problem. Den första perioden slutade mållöst.

Hemmalaget fick sedan utdelning lite retroaktivt när Johan Persson redan efter 38 sekunder kunde ge Mora ledningen med 1-0. Tyvärr bjöds gästerna in i matchen igen när hemmalaget började dra på sig utvisningar. Detta i kombination med ett lite för passivt boxplayspel gjorde att gästerna kunde vända på matchen och ledde plötsligt, och inte lika logiskt sett till matchbilden, med 2-1. Tyvärr innebar vändningen också att underhållningsvärdet sjönk ganska drastiskt och resterande delen av den andra perioden bjöd på ganska hafsigt och slarvigt spel.

Mora kom ut betydligt bättre i den tredje perioden och satte omgående press i anfallszonen. Tyvärr tog man kanske lite lång tid på sig i avslutningslägena vilket gjorde att gästerna allt som oftast hann komma i skottlinjen med ben och klubbor. Spelet kom dock av sig mer och mer i takt med att domarna hittade nya hemmautvisningar. Gästerna lyckades göra 3-1 i just en av dess utvisningar. Mora chansade på slutet med utplockad målvakt men det slutade dessvärre med mål i öppen målbur.

Vi skakar av oss den här förlusten och tar nya tag på tisdag.