Mora räckte inte hela vägen mot Kristianstad
Publicerad: 2022-01-16
Mora IK
I en jämn match var gästande Kristianstad effektivare och kunde till slut plocka med sig alla tre poäng när man vann med 4-3.

Mora fick annars en drömstart på matchen när Daniel Ljunggren direktsköt in 1-0 från nära håll redan efter 1:07. Det var också starten på en mängd Morachanser och nog borde man ha gjort mer än det målet man fick under den första perioden. Istället stod det plötsligt och lustigt sett till spelet 1-2 på resultattavlan när 20 minuter var spelade. 1-1 fick gästerna när domarna släppte en klar hakning på Måns Carlsson vilket föranledde det friläge som man utnyttjade. Det var en av flera situationer som man lät vara. Bobby MacIntyre åkte på en ful bentackling i mittzonen utan någon åtgärd alls. Som tur var kunde Bobby spela vidare efter lite vila. 1-2 kom med mindre än fyra minuter kvar när ett slumpskott från blålinjen letade sig in.

Även i den andra perioden var det mycket Mora som skapade en hel del chanser utan att lyckas få in pucken. Istället för en kvittering fick istället gästerna in 1-3 efter 10:39. Målet föranleddes av att Andreas Ljunggren blev störd i målgården men trots videogranskning valde domarna att godkänna målet. Tyvärr gjorde också målet att energin gick ur laget en aning och även om man försökte skapa chanser hamnade man allt för ofta längs med sargen.

I den tredje perioden kunde dessvärre gästerna gå fram till 1-4 efter ett minst sagt tveksamt försvarsspel från hemmalaget. En rejält tuff uppförsbacke för Mora som dock inte vek ner sig utan kämpade sig närmare när Johan Persson genom två snabba reduceringar gjorde match av det hela igen. Nu hade man också lägen för en kvittering men marginalerna var inte på vår sida den här kvällen.

Chans till revansch finns redan imorgon när vi återigen möter Kristianstad.