Mora vann efter straffar och tog 2 viktiga poäng
Publicerad: 2019-02-12
SHL
I en jämn match vände Mora ett 0-2 underläge till seger med 3-2 efter straffar. Stor matchhjälte blev Michael Haga med sina två mål, både kvitteringen till 2-2 och även den matchavgörande straffen.

Första perioden startade med mycket kamp och en hel del ställningskrig i mittzon. Moras Matt Bailey dribblade bort några Linköpingsspelare och sköt ett bra skott utan resultat. Mora spelade bra i långa stunder. Slutet av perioden blev det riktigt händelserikt åt bägge håll. Hemmalaget radade upp riktigt bra målchanser liksom gästerna men två bra målvakter tog allt. Närmast mål var Linköping med ett stolpskott. Mållöst efter första perioden.

Andra perioden hann knappt börja innan gästerna gjorde 0-1 efter 34 sekunder, en styrning bakom en chanslös hemmamålvakt. Mora kämpade och slet, hade flera riktigt bra målchanser bl.a. ett friläge av Michael Haga men målvakten räddade. Hemmalaget fick chansen till kvittering i två powerplay men trots bra spel blev det inget mål. Istället kunde Linköping utöka ledningen när deras utvisade spelare precis kom in på isen igen, kom helt fri mot Moras duktiga målvakt Janne Juvonen och lyckade lirka in pucken till 0-2.

I tredje perioden var Mora helt överlägsna. Hemmalaget satte hög press och pressade tillbaka Linköping gång på gång. Moras Ryan Johnston gjorde en vacker dragning på offensiv blå och sköt distinkt in reduceringen till 1-2. Samma Ryan fick galet stort självförtroende och gjorde i bytet efter ett fantastiskt förarbete till Michael Hagas kvittering till 2-2. Matchen stod sig perioden ut.

Förlängningen blev (som vanligt) en dramatisk tillställning där målchanserna avlöste varandra åt bägge håll men två bra målvakter såg till att det slutade 2-2.

Straffläggningen blev minst liga spännande där Moras Michael Haga avgjorde till 3-2 och hemmalaget tog därmed den mycket viktiga extrapoängen.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är lördag 16 februari kl. 18 mot Linköping. Mycket välkomna!