Snöpligt slut på säsongen när Mora föll i förlängning
Publicerad: 2021-03-28
Mora IK
Mora hämtade upp 0-2 till 2-2 men fick sedan se sig besegrade efter förlängning vilket innebär att säsongen därmed är över.

Den första perioden var ganska tillknäppt och det radades inte direkt upp målchanser. Björklöven gjorde det enda målet under de första 20 minuterna och detta efter en tilltrasslad situation framför målburen. Repriserna visade att Matteus Ward blev störd av en Björklövenspelare, men trots en lång videogranskning valde domarna att godkänna målet. Moras bästa chans kom genom Johan Persson som fick skottläge i slottet men målvakten lyckades rädda. Hemmalaget var också i ärlighetens namn ganska uddlösa framåt i den första perioden.

Den andra perioden fortsatte sedan med en liknande matchbild. Gästerna fick två möjligheter i spel fem mot fyra i mittenakten och lyckades få utdelning fram till 2-0 i det första läget. Även Mora fick en chans spel fem mot fyra och då kom den så viktiga reduceringen till 1-2 när Stål-Lyrenäs styrde in Viktor Amnérs skott.

Den tredje perioden blev ett riktigt ställningskrig där Mora lyfte upp spelet alltmer ju längre tiden gick. När gästernas målvakt avsiktligt flyttade målburen i samband med en bra möjlighet för Oscar Eklind fick Mora chansen i spel fem mot fyra. Och där kom kvitteringen till 2-2 när Ludvig Larsson lurade ner målvakten och skickade in pucken från nästan ingen vinkel alls när klockan stod på 15:07. Det målet tog också matchen till förlängning.

Tyvärr gick det bara 15 sekunder innan gästerna kunde avgöra.