Räddad poäng efter upphämtning från 0-2 till 2-2
Publicerad: 2020-09-16
SCA-Cupen
Mora åkte på 64 utvisningsminuter och hamnade i en tuff uppförsbacke med 0-2 på tavlan mot Timrå i SCA-cupens första match. Då visade laget bra moral, hämtade upp till 2-2, och tog matchen till förlängning och straffar. Väl där kunde dock Timrå avgöra matchen.

Den första perioden var en jämn historia där båda lagen hade en del chanser och där spelet böljade fram och tillbaka. Mora visade stundtals upp ett snabbt passningsspel och var flera gånger nära på att överlista den tidigare Moramålvakten Jacob Johansson, men man hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Den första perioden bjöd också på en del utvisningar för båda lagen där Mora bland annat fick möjligheten att spela fem mot tre. Trots ett ganska bra spel ville dock inte pucken in i mål. Istället var det Timrå som fick utdelning i spel fem mot fyra innan perioden var över och kunde därmed gå till pausvila med 1-0.

Utvisningar fanns det gott om även i den andra perioden vilket gjorde att spelet blev ganska sönderryckt och långa stunder utan ordnat spel. Mora var det lag som drabbades av flest utvisningar vilket gjorde att man fick träna en hel del boxplay. Just spelet i numerärt underläge var också bra denna kväll och Timrå hade ganska svårt att skapa några riktigt heta lägen.

Matchen tände dock till i den tredje perioden och det började med en konstig situation där Oskar Stål-Lyrenäs åkte på något av en knätackling. Bråk uppstod och det hela slutade med att Ludvig Larsson åkte på en femminutersutvisning och matchstraff efter 3:18. Mora fortsatte att spela bra i boxplay men fick ändå se en puck gå in i målet fram till 2-0 och man hade en jobbig uppförsbacke. Då kom först en snabb reducering när Oskar Stål-Lyrenäs skickade in 1-2 under armen på Timråmålvakten. Detta följes några minuter efteråt av 2-2 när Johan Persson från nära håll petade pucken mellan benen på målvakten och fick se den gå över mållinjen. Härefter hade båda lagen möjligheter men två duktiga målvakter såg till att ta matchen till förlängning och straffar. Väl där var det Timrå som kunde dra det längsta strået.

Efter första omgången toppar Björklöven tabellen med 3 poäng efter att ha vunnit mot MODO med 5-1. Timrå har 2 poäng, Mora 1 poäng och MODO står på noll. Nästa match är på fredag kl. 20:00 när vi möter MODO.