Fortsatt tungt för Mora - Rögle för vassa
Publicerad: 2018-11-17
SHL
Mora är inne i en väldigt tung period just nu. Det blev en ny förlust när formstarka Rögle stod för motståndet under lördagseftermiddagen. :Vi får ta nya tag och jobba ännu hårdare, säger Viktor Amnér.

Formstarkaste laget mot formsvagaste laget i SHL. Det var förutsättningarna inför matchen.

Inför matchen mot Rögle hade Mora pratat om att vara med från start på ett bättre sätt, än vad fallet var mot Timrå i torsdags.

Men så blev det inte. Hemmalaget satte högsta fart från början och satte hård press mot ett Moralag som verkade vara yrvaket och inte alls hängde med i svängarna.

Det tog bara 1,19 för Rögle att ta ledningen i matchen, då Tyler Matson lurade ner Isak Wallin i gästernas kasse och gjorde 1-0.

-Vi var inte redo. De körde över oss i den första perioden Vi gör inte jobbet och det är alldeles för dåligt. Nu lär vi vakna till. Vi är inte vakna för fem öre, säger Moraspelaren Mathias Bromé besviket till Cmore efter den första perioden.

-Jag tycker ändå att vi växer in i matchen ju längre perioden går. Men vi måste in och ta fighten, bli tuffare, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Den andra perioden blev betydlig jämnare, även om Rögle stundtals bet sig fast i Morazonen, men utan att skapa några riktigt vassa chanser.

Det var också Dalalaget som kunde kvittera.

Efter fint förarbete från Spencer Abbott och Andrew Rowe, kunde Mathias Bromé skicka in kvitteringspucken, när 7.03 hade spelats av perioden.

Även Alexander Hilmersson hade en bra målchans i den andra perioden, men tyvärr mot fel målbur. Hilmersson fick nämligen i väg pucken mot den egna kassen via en styrning, där Isak Wallin tvingades göra en jätteräddning!

Men totalt sett en klart godkänd period av Mora , som när man väl tog sig in i anfallszon vaskade fram några chanser. I försvarsspelet var det faktiskt Rögle som uppträdde mest stressat i mellanperioden.

-Jag tycker vi krigade oss in i matchen på ett bra sätt. säger Adam Masuhr, Moras lagkapten, till Cmore.

Den sista perioden inleddes med att Mora fick en bra chans att ta ledningen i matchen. I det första bytet blev Andrew Rowe helt fri, efter att ha snappat upp felpasset. Men avslutningen blev inte den bästa.

Annars var de inledande minuterna ganska jämna, där spelet böljade fram och tillbaka.

Men nästa mål i matchen gjordes av hemmalaget.

Via Marek Dalogas klubba kunde Linus Sandin få in den viktiga ledningspucken fram till 2-1 när 6.18 hade spelats.

Mora tvingades ånyo att börja jaga en kvittering, och när Matt Bailey och Michael Haga olyckligt krockade i mittzon, blev hemmalagets Simon Ryfors helt fri och satte kallt 3-1. Ridå, Mora!

-När de gör 2-1 då tycker jag vi faller ihop. Fram till dess är vi med i matchen. Det är klart att vi har lite att tänka på. Vi måste spela med mera fart, och för att kunna göra det måste vi få till ett bättre passningsspel, säger Morabacken Viktor Amnér till Cmore. För Mora väntar Malmö hemma på torsdag härnäst.

-Vi får se till att träna hårt under veckan och se till att jobba ännu hårdare i nästa match, säger Viktor Amnér,