Mora tog tre nya poäng mot MODO efter storseger
Publicerad: 2021-03-03
Mora IK
Mora följde upp gårdagens seger mot MODO med en ny. Ikväll blev det dock betydligt ojämnare resultatmässigt jämfört med igår. Hemmalaget kunde vinna med hela 7-1.

Det var dock gästerna som kom ut bäst i den första perioden och skickade en mängd puckar mot Matteus Ward i Moramålet. Hemmalaget hade också vissa problem att få ut puckarna ur egen zon vilket gjorde att MODO fick ganska långa anfall. Mora svarade genom att kontra och det var just så matchens första mål kom till. Ludvig Larsson skickade en passning till Isac Andersson framför mål som vinklade in 1-0 för Mora. Några minuter senare var det också ytterst nära 2-0 men målvakten lyckades rädda i sista sekunden. Skotten vann gästerna med 14-10.

I den andra perioden var det Mora som klev ut och angav tonen och fick ett tidigt mål att gå på. Simon Johansson blev serverad pucken i den högra tekningscirkeln och sköt upp pucken rakt i krysset. Klockan då på 1:13. Fem minuter senare kom också 3-0 när Mora fick till ett fint passningsspel i offensiv zon som avslutades med att Ludvig Larsson serverade Oskar Stål-Lyrenäs öppet mål. Hemmalaget fick sedan chansen i powerplay i fyra minuter men trots stundtals bra intentioner lyckades man inte få in pucken i mål. Målet kom istället efter 17:23 när Isak Heens hittade rätt från sin backposition. Perioden avslutades sedan med en Morautvisning och snöpligt nog lyckades MODO få till en reducering med blott 5 sekunder kvar.

I inledningen av den tredje perioden var det också MODO som pressade på för en reducering när man dessutom fick spela fem mot fyra. Mora höll dock undan och när Alexander Lundqvist styrde in pucken via en MODO-spelares skridsko fram till 5-1 efter 6:46 avgjordes mer eller mindre matchen. Hemmalaget han dessutom med att göra ytterligare två mål innan matchen var över. 6-1 gjorde Oscar Eklind och 7-1 gjorde Ludvig Larsson.

Nästa match är på fredag när vi möter Almtuna på bortaplan.