Mora jagar trendbrott hemma mot Djurgården

1 december 2017 15:14
SHL

Med tre raka förluster i bagaget har laget nu siktet på att bryta den negativa trenden i och med lördagens sena hemmamatch i Jalas Arena. Detta mot tufft motstånd i form av serietrean Djurgården.


Gårdagens bortamatch mot HV71 var långt ifrån någon av de bättre insatserna den här säsongen. Siffrorna 5-0 speglade också matchen ganska väl där hemmalaget kontrollerade spelet från början till slut.

-Det är ingen match vi är nöjda med. Vi fick inte ihop helheten. Backarna jobbade för sig själv och forwards för sig själva och då ser det konstigt ut med mycket ytor och inget tryck i någonting. Det var förvånande att vi inte fick ihop det på ett bättre sätt. Det var absolut inget som tydde på att det skulle komma, summerar tränare Mattias Karlin dagen efter matchen.

En av de stora anledningarna till senaste förlusterna är spelet i boxplay där man släppt in hela fem mål på två matcher.

  • Vi vrider och vänder på allt och försöker hitta olika lösningar. Jag tycker att vi var inne i en bra trend med den spelformen innan Växjö. Vi tränar naturligtvis på det men ibland räcker det att snacka om det, säger Mattias.

Den senaste tidens resultat tillsammans med att konkurenterna i den nedre delen av tabellen plockat en del poäng har också gjort att tabellen har jämnat till sig rejält. Mora befinner sig fortfarande på tolfte plats men det är bara två poäng ner till Karlskrona, och sex poäng ner till jumbon Rögle. Samtidigt ska man komma ihåg att det inte heller skiljer många poäng uppåt i tabellen. Till Örebro är det tre poäng och till Brynäs på playin-plats är det endast fem poäng.

Lördagens motståndare Djurgården har öppnat säsongen riktigt starkt och ligger just nu på en tredje plats i tabellen. Man har också tre raka segrar där den senaste kom igår hemma mot Örebro. Trots ett tidigt underläge kunde man till sist vända och vinna med 3-1. Djurgården har också ett plusövertag på Mora den här säsongen då man vann lagens första möte med hela 6-0.

  • Vi känner att det är skönt att det är match snabbt, så man kan ta revansch på sig själv. Djurgården är kanske det lag som jobbar hårdast i serien, de åker mest skridskor och är resoluta i det som de håller på med. Det gäller att vi steppar upp i farten för den fanns inte igår. Vi måste helt enkelt gå vidare, släppa gårdagen, och fokusera på Djurgården och göra allting mycket bättre, avslutar Mattias som inte heller räknar med några större förändringar i truppen.

Vi kan också tillägga att det kommer att bli fullsatta läktare. Har du inte redan köpt biljett så är det hög tid då det bara finns ett fåtal kvar. Vi uppmanar också alla som ska på matchen att komma i god tid före utsatt matchstart!