På med säkerhetsbältet – Nu ska allt avgöras!
Publicerad: 2020-02-27
HockeyAllsvenskan
Det kommer bli en kamp in i det sista! Här är förutsättningarna inför de tre sista omgångarna av HockeyAllsvenskans grundserie.

Med tre omgångar kvar kan vi konstatera två saker. Björklöven är serievinnare och AIK blir jumbo. Däremellan är det vidöppet om placeringar och dramatiken kring samtliga streck är stor.

Igår satte vi punkt för omgång 49. En omgång som inleddes med AIK – Mora i söndags och som avslutades med flertalet matcher igår. Det mest intressanta är självklart vår placering och de lag som ligger runt omkring oss. För den som älskar hockey i allmänhet finns det en mängd avgörande matcher att följa under en veckas tid.

Vem ställs mot Björklöven i den HockeyAllsvenska finalen?

MODO har länge varit den givna och ”klara” kandidaten. Men allteftersom laget börjat vackla lite på slutet, samtidigt som Timrå lagt in en monsterspurt, är försprånget nu lika litet som någon ynka halvmeter under upploppet på ett Vasalopp. Den där halvmetern får motsvara målskillnaden, för det är enbart vad som skiljer lagen åt just nu. Med fyra mål tillgodo för MODO. Då ska vi komma ihåg att den marginalen var hela 16 inför gårdagens omgång. Ja Karlskoga har en teoretisk chans att gå om båda, men då får varken Timrå eller MODO ta en enda poäng samtidigt som Karlskoga vinner allt. Ett senario som känns så ologiskt att vi inte plockar med det här.

MODO har kvar att möta AIK (b), Tingsryd (h) och Karlskoga (b)

Timrå har kvar att möta Mora (h), Björklöven (h), Kristianstad (b)

Hur det går? MODO har kanske de lite lättare programmet då man möter två lag vars positioner redan är klara medan Timrå möter ett. Om det nu är en fördel? Detta känns vidöppet!

Vilka lag spelar Slutspelsserien?

Placering 3 till 8 kommer spela i Slutspelsserien. Placering 3 kommer att starta serien med 3 poäng, placering 4 startar serien med 2 poäng och placering 5 startar med 1 poäng. Lag 6, 7 och 8 står på 0 poäng.

• Placering 3 kommer att bli Timrå eller MODO.

• Placering 4 kommer att bli BIK Karlskoga

• Placeringarna 5 – 7 är fortfarande oklart. Västerås, Södertälje och Vita Hästen gör upp om placeringarna.

• Placering 8 blir en kamp mellan Mora, Tingsryd, Västervik och Karlskrona.

Moras kamp för 8:e platsen

Mora ligger just nu på den åtråvärda platsen med 64 poäng. Bakom jagar Tingsryd (61), Västervik (61) och Karlskrona (58).

Mora har kvar att möta Timrå (b), Västervik (h) och Björklöven (b)

Tingsryd har kvar att möta Almtuna (h), MODO (b) och Västerås (h)

Västervik har kvar att möta Karlskrona (b), Mora (b) och Södertälje (h)

Karlskrona har kvar att möta Västervik (h), Karlskoga (h) och AIK (b)

Hur det går? De tre främsta lagen har alla kvar att möta två motståndare som har väldigt mycket att spela för och ett lag vars placering mer eller mindre kommer att vara klar. Karlskrona med sämst utgångsläge däremot har endast Västervik som har mycket kvar att spela för medan Karlskoga och AIKs positioner är klara. Det ska dock sägas direkt att det inte alltid är någon fördel att möta redan klara lag då de kan spela helt avslappnat och utan press.

Vi kommer självklart göra allt för att behålla 8:e platsen och för den som älskar dramatik och spänning… Nu kör vi!

Vilket lag följer med AIK ner till kvalet mot HockeyEttan?

Kampen står helt mellan Kristianstad (51 poäng) och Almtuna (54 poäng). För att ge extra krydda möts de båda lagen i omgång 51. Mycket tyder på att den matchen blir helt avgörande!

Almtuna har kvar att möta Tingsryd (b), Kristianstad (h) och Vita Hästen (b)

Kristianstad har kvar att möta Vita Hästen (h), Almtuna (b), Timrå (h)

HockeyAllsvenskan är som vanligt spännande in i slutet där alla matcher kommer att gälla något ända in i sista omgången. Det vi vet är att vi har allt i egna händer och att vi behöver ditt stöd på läktaren nästa onsdag när vi möter Västervik hemma i Jalas Arena!

> BOKA BILJETTER HÄR så ser vi tillsammans till att säsongen INTE tar slut nästa fredag.

Kenny Åström