J18 föll hemma mot Örebro
Publicerad: 2022-10-27
Efter Mora IK J18:s imponerande form den senaste tiden så var det under torsdagskvällen dags att möta serieledarna Örebro. Det visade sig att bli ett motstånd som var för svårt att besegra när Mora förlorade med 2-5.

Efter en inledning som bitvis hackades sönder av avblåsningar så var det bortalaget som tog ledningen genom ett skott från Jack Bodin som styrdes på vägen fram mot kassen och blev därmed otagbart för Stridbeck i målet, 0-1 på resultattavlan efter en relativt trögstartad match.

Därefter flöt spelet på bättre genom resten av den första perioden men några målchanser kom knappast för Mora eller Örebro och perioden slutade med fortsatt resultat 0-1. 5:41 in i den andra perioden så skulle Örebros ledning utökas när Melvin Pettersson fick stå fri framför målet och slå in 0-2 vid Stridbecks dåvarande bortre stolpe.

Bara tre minuter senare skulle situationen bli ännu tuffare när Lukas Sagranden sköt in 0-3 från distans.

Chanser för Mora att få kontakt igen fanns genom powerplay men inget vidare snurr i offensiv zon uppnåddes, istället utökade bortalaget ledningen ännu en gång med 14:56 på klockan när Sagranden gjorde sitt andra för kvällen.

Inget mer mål gjordes under de resterande fem minuterna och Mora fick lämna den blytunga andraperioden bakom sig och fick istället försöka att få ut någonting av matchen genom de sista 20 minuterna som väntade.

Powerplaymöjligheter uppenbarade sig för Mora igen en bit in i den tredje perioden och Mora lyckades etablera ett stabilt puckinnehav. Tillslut skulle också målnollan spräckas för MIK:s del. Målet tillkom efter att ett backskott från Joel Karlsson styrdes in av en lägligt placerad Marton Nemes framför mål vilket innebar 1-4 och Nemes tolvte mål för säsongen.

Ännu en reducering tillkom efter att Anthon Nilsson Andrén vände upp från sarghörnet och pricksköt in 2-4 till Mora med 14:24 på klockan efter ännu ett powerplay och känslan var att MIK hade något på gång.

Men det skulle inte ta lång tid innan Örebro hade återställt tremålsledningen igen efter att Melvin Fernström gjort 2-5 bara 27 sekunder senare.

Mora plockade målvakten under den sista minuten av matchen i ett försök att snygga till siffrorna men pucken togs aldrig upp i offensiv zon och slutresultatet skrevs till 2-5.

J18:s nästa match hittar vi på söndag när de åker ner till Strömsbro för bortamatch klockan 12:00.