Mora förlorade mot ett för dagen mycket bra Luleå med 4-7
Publicerad: 2018-12-30
SHL
Ett fullsatt Jalas Arena i årets sista match fick se ett starkt Luleå som till slut vann rättvist till med 4-7 mot ett för dagen ganska blekt Mora som behöver lyfta spelet ordentligt framöver.

Första perioden startade med trevande spel från båda lagen. Hemmalaget hade några halvfarliga skott men siktet var inte riktigt rätt inställt. Hemmalaget fick möjlighet att spela powerplay men utan resultat. Strax därefter lyckades gästerna göra 0-1 från nära håll efter att Mora slarvat i egen zon. Målet blev en väckaklocka för hemmalaget som ökade tempot och började få tryck på Luleå. Till slut blev det också utdelning, Mora kvitterade till 1-1 efter en snygg styrning av Sebastian Hartmann framför mål efter backskott av Erlend Lesund när endast 16 sekunder återstod av perioden.

Andra perioden var fylld av kamp och mycket händelserik. När Mora väl fick chansen att spela powerplay lyckades dock gästerna ta ledningen till 1-2 efter kontring. Mora tog sig dock samman direkt och kunde omgående kvittera till 2-2 av Mathias Bromé som lirkade in pucken från nära håll efter en retur. Hemmalaget fick dessvärre inte vara glada särskilt länge utan oturen fortsatte för Mora som gjorde självmål och Luleå tog åter ledningen 2-3.

Tredje perioden var mycket målrikt och tyvärr för Mora så var det gästerna som gjorde de allra flesta målen. Luleå gjorde 2 snabba mål till 2-5, därefter en reducering till 3-5. Gästerna fortsatte göra mål och slutresultatet 4-7 till Luleå bröt Moras fina svit på 4 vunna hemmamatcher i rad.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är lördag 5 januari mot gästande Djurgården. Mycket välkomna!