Ludvig Larsson lämnar Mora IK

6 april 2021 11:33
Mora IK

I dag rullade Ludvig Larsson med flyttlass ut från Mora mot nya utmaningar. -Jag kan inte gå ut med ny klubbadress än, bara konstatera att det inte blir en ny säsong med Mora, säger Ludvig.


Han har just sagt hejdå till sin mormor och packat det sista inför flytten. Först och främst går lasset till Malmö och familjen där han ser fram mot att få umgås med släkt och vänner.

-Det är givetvis spännande med nya utmaningar men det som jag bär med mig just nu är allt bra jag fått uppleva i Mora, säger Ludvig och fortsätter: -Jag haft så många bra upplevelser här både som privatperson och som hockeyspelare. Jag har fått växa som hockeyspelare under Hedberg och Örjans ledning och jag vill lyfta Hempa (Daniel Hermansson) som gjort ett otroligt bra jobb efter träningarna med att hitta detaljer att jobba vidare med. Det här är säsongen som vänt min karriär till det bättre.

Han understryker hur viktigt det varit för honom att han fick möjligheten att spela i Mora IK och hur tacksam han är mot klubben. Ludvig Larsson var inte ett känt namn bland Sveriges hockeyklubbar inför den här säsongen och han visste inte själv hur han skulle fungera i svensk hockey på stor rink.

-Det tog ju en stund för mig att komma i gång på riktigt men när det lossnade fick jag chansen att visa upp mig. Dessutom har jag ju utvecklats här i Mora, min teknik har blivit bättre och jag har fått ett jäkla självförtroende under det här året. Hedberg har fått mig att känna mig bekväm och lugn och jag har fått väldigt mycket förtroende på isen. Han är en tränare som vet hur man får ut det bästa ur varje spelare.

Om du skulle välja ut några speciella händelser som du tar med dig från din säsong här i Mora -vad kommer du minnas mest?

-När jag tänker på vårt lag så tänker jag på laget som vände så många underlägen till segrar. Alla gånger vi vände och kom tillbaka -det var så otroligt många sköna matcher. Ett lag som aldrig ger upp, det är Mora IK för mig. Matchen borta mot Björklöven som vi vänder och vinner med 8-4, när vi vann mot Modo borta efter att ha legat under med 0-4, jag det är så många gånger som vi som lag vänt och vunnit…

-Det jag vill avsluta med är att säga att jag har aldrig någonsin spelat i ett lag där vi haft så roligt tillsammans. Mora IK kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Vi i klubben vill önska Ludvig stort lycka till med sin fortsatta karriär.