Klubben tar nytt grepp om fysträningen

18 april 2018 13:02
Mora IK

Mora tar ett nytt grepp om fysträningen till kommande säsong och inför STAC-träning precis som flera framgångsrika SHL-klubbar.


Stefan Henriksson har under många år gjort ett fantastiskt arbete som klubbens fystränare och har varit en stor nyckelperson i lagets framgångar. Han var bl.a. en mycket viktig kugge i det vältränade lag som tog klivet upp i SHL säsongen 2016/17. Stefan har byggt vidare på vårt stolta A-lag under senaste säsongen som avslutades på bästa sätt med fortsatt SHL spel. Nu står det dock klart att han tar ett steg tillbaka och Anders Forsberg, som blir ny sportchef från och med 1 juli, har gjort klart med en ersättare.

-Det hela är en viktig pusselbit i Moras framtida sätt att spela ishockey framöver, säger Anders själv.

Ny fystränare blir Philip Wärmegård. Han kommer närmast från IK Oskarshamn som han tillhört de tre senaste säsongerna. Han har dessförinnan också arbetat med att utbilda flertalet föreningar i fysträning. Philip har i grunden bland annat en STAC-elittränarutbildning samt utbildning som avancerad manuell terapeut. Därmed följer Mora IK andra framgångsrika SHL-klubbars träningsupplägg som t.ex. Växjö, Frölunda och Färjestad.

-Det känns fantastiskt kul att vara här. Det är verkligen ett privilegium att få jobba på den här nivån, att få vara en del av klubben och staden. Jag vet hur stor hockeyn är här i Mora. Det viktigaste för mig är att genomföra ett bra jobb och att ge var och en av spelarna rätt försutsättningar att kunna utvecklas efter deras nuvarande fysiska status, säger Philip själv.

Vi hälsar Philip varmt välkommen till klubben och vill givetvis också tacka Stefan för det arbete han lagt ner för klubben!