Tre matcher kvar – Nu ska grundserien avgöras!

9 mars 2021 12:17
Mora IK

Oj vad fort den här grundserien har gått! Vi är redan framme i den sista veckan och med tre matcher kvar är det nu dags för avgörandet.


Som ni vet är vi redan klara för slutspel. Nu är målet att först och främst säkra en kvartsfinalplats och det gör man genom att komma topp 6. Förutsättningarna för att säkra en sådan plats är enkla. Vi har just nu 9 poäng ner till Tingsryd på 7:e plats med 9 poäng kvar att spela om vilket innebär att vi behöver 1 poäng till för att säkra platsen, alternativt att Tingsryd tappar 1 poäng. Västervik är också inblandade i streckstriden då de just nu innehar 6:e platsen med en poäng mindre än Mora. Men vi lämnar dem utanför beräkningarna i det här läget för att inte krångla till det för mycket.

Veckan bjuder på bortamatcher mot Södertälje (onsdag kl. 18) och Västerås (fredag kl. 18) för att sedan avslutas med hemmamatch mot Björklöven (söndag kl. 15).

Just Södertälje och Björklöven ligger ovanför oss i tabellen vilket innebär att vi har chansen att gå om båda lagen om vi vinner våra matcher samtidigt som vi får lite hjälp från andra lag. Upp till Björklöven är det just nu 3 poäng och upp till Södertälje är det 5 poäng. Båda lagen har dessutom mycket bättre målskillnad så att hamna på samma poäng kommer inte att hjälpa.

Hjälp oss komma över 30 000 sålda Supportbiljetter innan söndag.

Vi har under den här säsongen sålt hela 28 495 Supportbiljetter! Det vore helt fantastiskt om ni vill hjälpa oss att komma över 30 000 innan grundserien avslutas på söndag! Alla som köper Supportbiljetter innan lördag är med och tävlar om 2 platser i Restaurant Smidjegrav med buffé + hockey till söndagens hemmamatch mot Björklöven. Köp Supportbiljetter genom att Swisha: 123 505 1560