Jacob Nilsson räddade en poäng mot Frölunda
Publicerad: 2017-10-19
SHL
En poäng borta i premiären mot Frölunda. Det följde Mora upp med att återigen plocka en poäng, nu i hemmamötet mot Göteborgarna. Poängräddare för Mora blev Jacob Nilsson som kvitterade med dryga två minuter kvar av matchen.

Mora inledde matchen mot Frölunda starkt och var på väg att koppla ett visst grepp om matchen.

Men en utvisning på John Persson efter fyra minuter gjorde att Frölunda fick stopp på offensiven från hemmalaget. Ett starkt försvar och Christian Engstrand i hemmamålet såg till att hålla tätt.

En som presenterade sig för hemmapubliken var nyförvärvet från Djurgården Marcus Fagerudd. En efterlängtad debut då laget dras med skador, främst på backsidan. Där saknades både Erlend Lesund och Daniel Grillfors, och det andra nyförvärvet Brendon Gormley är ännu inte spelklar.

Moras hade sedan en rejäl chans i spel 5 mot 3 men utan att komma till något rejält avslut.

Att Mora hade flera spelare på skadelistan och är tyngda av flera förluster märktes inte på viljan när John Persson bröt sig in på mål och spelade fram pucken till David Kase som snyggt prickade in 1-0 målet efter 17.55.

Men den glädjen blev dock kortvarig, redan i bytet efter kunde Frölunda kvittera till 1-1 genom Mats Roseli Olsen, ett resultat som stod sig perioden ut.

Händelserik andraperiod

Tempot och intensiteten höjdes rejält i den andra perioden som bara var 18 sekunder gammal när Frölunda drog på sig en utvisning.

Det utnyttjade Mora omedelbart, det tog endast 12 sekunder så satte Sebastian Hartmann dit sitt första mål för säsongen, framspelad av Jacob Nilsson och Steven Seigo.

Men precis som i den första perioden så blev glädjen efter målet kortvarig. 42 sekunder senare petade Frölunda in kvitteringen.

Mora hade sedan ett gyllene läge att återta ledningen genom ett friläge, men där var Frölundamålvakten Johan Gustafsson med och höll tätt.

Att det gäller att ta vara på sina chanser visade Frölunda när de sedan för första gången i matchen tog ledningen, det genom Sebastian Stålberg, då visade matchuret på 11.43.

Försvaret i hemmalaget ställdes sedan återigen inför ett tufft boxplay med Keaton Ellerby på utvisningsbänken i slutet av perioden, men något mer mål blev det inte i perioden.

Jacob Nilssons första mål i SHL

I den sista perioden gick Mora för en kvittering, men länge såg det ut som att Frölunda skulle lyckas med sitt defensiva spel och laget gick för seger.

Men Mora fick chansen. En timeout med 2.32 kvar och ut med målvakt Engstrand. En chansning som lyckades då Jacob Nilsson var framme på en retur och lyfte in kvitteringen.

I det läget gick det inte att ta miste på Jacobs glädje, första målet i SHL räddade en poäng för Mora. Jacob Nilsson som också låg bakom den båda andra målen för Mora i matchen.

I förlängningen hade båda lagen varistt friläge, Frölunda hade även chansen att spela powerplay i sluskedet av förlängningen som dock blev mållös.

I den avgörande straffläggningen missade först Carl Grundström för Frölunda och David Kase för Mora.

I den andra rundan satte Ryan Lasch sin straff för Frölunda samtidigt som Mora missade genom Sebastian Hartmann.

När sedan Lias Andersson satte sin i den tredje rundan plockade Frölunda med sig extrapoängen hem till Göteborg.

Nästa match för Mora är bortamötet mot Brynäs på lördag.