Samarbete mellan Mora IK & KAIS Mora öppnar upp för en ny fest

4 april 2017 17:45

I lördags kokade Smidjegrav Arena när Mora IK säkrade en SHL plats. Nu hoppas KAIS Mora på att publiken ska åter komma till arenan.


Denna gång för att stödja klubbens damlag som spelar semifinal för sjunde året i rad. Torsdag 13 april kommer KAIS Moras damer möta Täby i den tredje matchen av fem i Smidjegrav Arena.

– Det är första gången vi gör ett sådant här samarbete klubbarna emellan och det är förhoppningsvis starten på något större, säger klubbchefen KAIS Mora Peter Wallin och klubbdirektören Mora IK Peter Hermodsson

PUBLIKMATCHEN som semifinal tre kallas innebär fri entré för publiken. En så kallad 1:- match, där stöd från företag, kommun och privatpersoner ska få evenemanget att lyfta. Matchen kommer också spelas till förmån för Barncancerfonden via Play for Charity.

– Vi i Mora IK ställer upp med allt var vi kan och förmår för att hjälpa KAIS Mora genomföra detta arrangemang. Att få visa upp för alla runt om i Sverige hur duktiga vi är i Mora på bl a idrott och att vi tillsammans kan skapa något som är positivt både för klubbarna och invånarna, fortsätter Peter Hermodsson.

Förutom matchen så blir det underhållning, hyllningar och tävlingar för publiken. Alla faciliteter i hallen kommer hållas öppna. Restaurangen & Bar Smidjan erbjuder buffé mm.

– Det är inte ofta vi får möjlighet att visa upp oss här i Mora, inför vad vi hoppas en storpublik. Vårt stora mål är ju att slå publikrekordet för en dammatch på klubbnivå från 2004 på 2777 personer. Vore trevligt om vi kan sätta Mora på kartan ännu en gång, avslutar Peter Wallin.

Mer info om PUBLIKMATCHEN hittar man på www.kaismora.se