Ny bortaförlust för Mora
Publicerad: 2019-03-12
SHL
Trots en drömöppning med 1-0 genom John Persson redan efter 41 sekunder fick man inga poäng med sig hem till Dalarna. Örebro kunde nämligen vända och vinna med 4-1.

Ja Mora fick som sagt var en drömstart. Klockan hade bara hunnit ticka upp till 41 sekunder när John Persson hittade rätt med ett distinkt handledsskott i höjd med den ena tekningscirkeln. Den första perioden var som helhet annars en jämn historia där det svängde mycket fram och tillbaka och där båda lagen hade bra målchanser. Hemmalaget hade bland annat två ramträffar när man fick chansen i spel fem mot fyra. Man hade även en jättemöjlighet när Moras försvar lät en Örebrospelare få komma alldeles för lätt in i zonen, men som tur var tog även det avslutet i stolpen istället för att hamna i nät bakom Christian Engstrand. Mora och Michael Haga hade också en träff i ribban innan perioden var över.

Liksom den första perioden präglades den andra perioden av jämt spel, även om det var Mora som stod för det mest konstruktiva och var det lag som hade hetast målchanser. Bland annat missade Marek Daloga helt öppet mål från en meter efter ett riktigt fint klapp-klapp-spel. I det läget borde det ha varit en tvåmålsledning. Istället fick hemmalaget chansen i spel fem mot fyra lite senare. Något som man också lyckades utnyttja och kvittera till 1-1. Trots detta var det Mora som fortsatte att trumma på för att återta ledningen men när väl chanserna dök upp fanns inte den rätta skärpan. 1-1 såg också ut att hålla sig perioden ut men ett slarvigt spel i egen zon gjorde att en Örebrospelare kunde skicka in 2-1 med bara två sekunder kvar att spela. Ett resultat som knappast speglade matchen så långt.

Mora fick tyvärr sedan en tung start på den tredje perioden när hemmalaget redan efter 3:36 kunde öka på sin ledning till 3-1 på ett skott som kanske inte såg helt otagbart ut. Det gjorde dessvärre inte heller Örebros 4-1 mål som kom till efter att hemmalaget fått sitt andra powerplay i tät följd. Det blev också slutresultatet sedan resterande delen av perioden endast blev en transportsträcka där lagen så gott som enbart spelade av matchen.