Mora vann genrepet med 5-2
Publicerad: 2022-09-13
Mora IK
Mora hade inga som helst problem att avfärda Almtuna i försäsongens sista träningsmatch. Redan efter första perioden hade man gått upp till en 4-1 ledning. Slutresultatet skrevs sedan till 5-2.

Det var mer eller mindre spel mot ett mål under matchens första 20 minuter i Smidjegrav. Hemmalaget satte högsta fart från start och efter ett antal heta chanser lyckades man skicka in 1-0 sedan Anton Heikkinen fångat upp en lös puck framför mål och fick fritt fram mot gästernas målvakt. Bara minuten senare var det dags igen när Ljunggren hittade Persson med en läcker passning och den sistnämnda hade bara att skicka in pucken i öppen målbur. Det skulle också bli 3-0 innan klockan hade hunnit ticka upp till dryga tio minuter. Den här gången var det Persson som serverade Ljunggren som pangade upp skottet i nättaket från den högra tekningscirkeln. Gästerna hade stora problem att skapa något men när man fick chansen i spel fem mot fyra i fyra minuter lyckades man få till en reducering till 3-1. Dock slutade just den utvisningen 1-1 i mål. Mora lyckades nämligen kontra in 4-1 i numerärt underläge.

Mittenakten blev något jämnare spelmässigt där hemmalaget drog ner något på anfallsspelet men behöll skärpan i egen zon. Gästerna fick spela med en man mer under tre tillfällen men ett bra spel i boxplay samt en duktig Kari Piiroinen i Moramålet såg till att hålla undan.

Den tredje perioden blev sedan en lång transportsträcka där Mora bara spelade av matchen på ett bra sätt. Almtuna fick visserligen in ett 4-2 mål med sju minuter kvar att spela men det var aldrig någon fara. Albin Grewe kunde några minuter senare istället fastställa slutresultatet till 5-2 i powerplay efter fint klapp-klapp-spel.

Nu väntar drygt en veckas spelledigt innan vi nästa fredag, den 23 september, tar emot Vita Hästen i seriepremiären av HockeyAllsvenskan.