Mora tog tre blytunga poäng hemma mot Luleå
Publicerad: 2017-11-18
SHL
Ett formstarkt Luleå som slog Frölunda senast kom på besök till Jalas Arena under lördagskvällen. Även Mora har medvind i tabellen och kom till spel efter två raka vinster. Mora gjorde också en stark arbetsinsats och vann matchen med 3-2.

Mora kom ut i matchen med hög fart och Luleå hade svårt att hinna med. Gästerna drog tidigt på sig en utvisning och i följande powerplay stod John Persson fri i slottet och pricksköt 1-0 efter en smart passning av Mattias Bromé. Mora klarade av två boxplay men Luleå fortsatte att trycka på och kunde till slut kvittera 1-1. I slutet av perioden hade Mora ett massivt tryck och parkerade en lång stund i gästernas zon men utan resultat.

Andra perioden innehöll få avblåsningar och spelet böljade fram och tillbaka. En för dagen pigg Mattias Bromé hade några fina chanser men gästernas målvakt räddade. Likaså prövade Moras Jacob Lagacé fina skott som Luleås målvakt räddade. Jacob Nilsson pangade till slut in 2-1 efter ett riktigt vackert klapp klapp spel via Andrew Rowe och Sebastian Hartmann.

Tredje period blev spännande hela vägen till slutsignalen. Gästerna kvitterade tidigt i perioden till 2-2. Mora fick kort därefter ett nytt powerplay och återigen blev det mål. Efter ett snabb passningsspel av Mattias Brome och Michael Haga kunde John Persson med en vacker styrning göra sitt andra mål för kvällen. Resten av perioden blev en lång kamp där Moras spelare bars fram till seger av en fantastisk hejande publik.

Nästa hemmamatch är på lördag 25 november kl. 15.15 mot Växjö Lakers. Välkomna!