Några frågor till nyförvärvet Steven Seigo

12 juli 2017 09:51

Efter tre säsonger I Finland och en säsong i KHL fortsätter nu den kanadensiska backen Steven Seigo sitt hockeyäventyr i Sverige och spel med Mora IK.


Först och främst, hur vill du beskriva dig själv som spelare?
- Jag skulle beskriva mig som en skridskostark back med bra puckkontroll. Jag tycker om att följa med upp i anfallen också.

Vilka styrkor skulle du vilja säga att du har och vad arbetar du med att bli lite bättre på?
-
Jag skulle säga skridskoåkningen och att transportera pucken från egen zon till mittzonen som styrkor. Sargspelet i egen zon skulle jag vilja förbättra liksom få lite snabbare stopp.

Vad vet du om den svenska hockeyligan SHL?
- Det jag vet är sådant som lagkamrater berättat. Jag har bara hört bra saker och att det är en väldigt profisionell liga och att nivån håller hög klass.

Kommande säsong kommer du alltså att spela för Mora IK. Varför föll valet på Mora IK?
- Jag gillar utmaningen som laget ställs för efter att ha avancerat till högsta serien och det ger mig en härlig möjlighet som spelare att spela i SHL.

Vet du något om klubben och orten?
- Jag har hört bra saker om både laget och organisationen från Nathan Deck. När det gäller orten har jag inte hört så mycket. Jag vet att den är ganska liten men jag är uppväxt i en småstad så det ska inte vara några problem alls.

Nathan Deck som spelade här förra säsongen känner du men finns det någon mer spelare du känner till i laget? - Jag känner igen några spelare som jag spelat mot eller som varit vänner med lagkamrater jag haft innan, men jag känner ingen personligen.

Vad har du för förväntningar inför kommande säsong? - Jag förväntar mig att vi ska tävla och kriga så vi ger oss själva chansen att vinna varje kväll. Bara ta en match I taget och I slutändan fixa en slutspelsplats.